Comunitat Valenciana

Sanitat activa l'alerta per calor en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a hui l'alerta sanitària per nivell alt o taronja -per temperatures que podrien superar els 39 graus- en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana. La previsió per a demà, dimarts, és que es mantinga l'alerta en aquestes zones, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).
Calor
Calor
CEDIDA
Calor

Segons ha informat la Genralitat en un comunicat, les zones climatològiques en alerta per calor són la 15, 16, 17 i 18, que corresponen a les comarques de l'Hoya de Buñol, Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l'Horta Sud, la Costera, la Vall d'Albaida i el Comtat.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 15 són Alborache, Bicorp, Buñol, Dos Aguas, Macastre, Millares, Enguera (Navalón i Sierra), Quesa, Turís i Yátova. Les de la 16 són Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbaite, Carcaixent, Carlet, Catadau, Chella, Enguera (poble i Est), Guadassuar, l'Alcúdia, Llombai, Massalaves, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

Les poblacions de la 17 són Alcàntera de Xuquer, l'Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, l'Énova, La Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d'en Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castellò i Xàtiva.

L'àrea 18 comprén els municipis d'Atzeneta d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benisoda, Benisuera, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadasséquies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montixelvo, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada, Alcocer de Planes, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, l'Orxa, Muro d'Alcoi i Planes.

En produir-se aquest augment de temperatures, s'han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades o les que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento