Comunitat Valenciana

Els tècnics de l'Ajuntament de València estudien ja 359 propostes participatives

  • El pla Decidim VLC passa el primer filtre i redueix de 540 a 359 els projectes després de la fase de suports.
  • La fase definitiva de les votacions començarà el 15 de setembre, després de la valoració dels experts.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Ajuntament de València

De les 540 propostes presentades per la ciutadania per a invertir els 8 milions d'euros del pressupost municipal que l'Ajuntament ha reservat enguany per a dur a terme projectes de ciutat sol·licitats per col·lectius o persones a títol individual, 359 han passat a la fase d'estudi de viabilitat (tècnica, jurídica i econòmica).

Un total de 232 propostes han sorgit de la ciutadania, mentre que 127 tenen el seu origen en els grups de treball de les Juntes Municipals de Districte, segons fonts municipals. Després que dijous passat es tancara el termini perquè les propostes presentades recaptaren els suports de la ciutadania, el procés participatiu Decidim VLC encara la seua tercera fase, en la qual el personal tècnic municipal estudiarà la seua viabilitat.

Aquesta és la fase prèvia a la definitiva de les votacions, que començarà el 15 de setembre. La regidora de Participació i Acció Veïnal, Neus Fàbregas, va informar que s'han recaptat 14.131 suports per a les 540 propostes presentades.

“Estem consolidant aquest procés participatiu amb la ciutadania, que cada vegada presenta més propostes i millor desenvolupades, la qual cosa indica que existeix vertader interés per a codisenyar les polítiques municipals i per participar activament en la vida de la institució”, va afirmar.

En aquesta edició, el pressupost assignat és de 8 milions d'euros, un milió més que en la passada. S'ha produït una altra variació respecte a anys anteriors: els projectes per als districtes de València han hagut de rebre un mínim de 30 suports per a superar aquesta segona fase, però en els pobles ha sigut suficient amb 15 suports per a anar a l'estudi de viabilitat.

estudi de viabilitat

La validació de les propostes és competència del Servei de Descentralització i Participació Ciutadana. Els motius per a desestimar-les han sigut: no comptar amb el suport mínim, no ser un projecte d'inversió, no ser competència municipal, que per a la seua execució fóra necessari implicar a altres administracions públiques o que aqueixa execució ja estiguera prevista i pressupostada per l'Ajuntament de València.

Fàbregas va destacar que “una vegada més la ciutadania participa i ara els serveis tècnics municipals tenen propostes ciutadanes damunt de la taula, la qual cosa no ocorria en anteriors legislatures, i van a treballar perquè puguen ser viables el màxim nombre possible de propostes presentades. Construïm participació dins i fora de l'Ajuntament”, va finalitzar.

Peatonalització, parcs, obres... 

Entre les propostes més freqüents presentades pels veïns de València predominen la peatonalització de carrers, la instal·lació de carrils bici, la construcció de parcs i jardins en districtes i altres obres de condicionament urbà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento