Comunitat Valenciana

Bonig espera que els candidats a la presidència del PP arriben a un acord

  • "M'agradaria que, pel bé del partit i de tot el món, s'arribara a un acord", ha afirmat la presidenta del PPCV.
  • Santamaría s'ha imposat a la Comunitat amb el 43,88% dels vots, per davant de Casado (38,09%).
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
EUROPA PRESS
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advocat aquest divendres per que els dos candidats a la Presidència del PP que han passat la primera ronda de primàries arriben a un acord i "siga possible conjuminar esforços en un únic projecte". "M'agradaria que, pel bé del partit i de tot el món, s'arribara a un acord", ha apuntat, al mateix temps que ha subratllat que, de no ser així, "qui ha guanyat a la Comunitat és Soraya Sáenz de Santamaría" i "cal respectar la voluntat dels militants".

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en ser preguntada per si s'aposta per una candidatura unitària en la segona volta de les primàries per a triar al nou president de la formació, després que l'exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría s'haja imposat a la Comunitat amb el 43,88% dels vots, per davant de l'exvicesecretari de Comunicació del PP Pablo Casado, amb el 38,09%, i de l'exministra María Dolores de Cospedal, en tercera posició amb el 14,29% dels vots.

La dirigent dels 'populars' a la Comunitat ha insistit que "s'obri un període de reflexió" per als dos candidats amb majors vots i a nivell intern en el partit. "S'obri un període de reflexió i espere que, pel bé de tot li món, d'Espanya i del partit, siga possible conjuminar esforços i diferents sensibilitats en un únic projecte, per açò crec que que cal deixar un temps de reflexió i a veure què diuen, els diferents candidats i a nivell intern", ha manifestat.

Preguntada per si es refereix al fet que prefereix una candidatura d'integració com la plantejada per Soraya Sáenz de Santamaría, ha indicat que, "almenys, s'ha de produir eixe intent de parlar, perquè (tots dos candidats) representen dos parts importants del partit". Així, ha afirmat que el PP "ha sigut gran i ha guanyat quan ha conjuminat sensibilitats i projectes entorn d'un projecte comú" i que en el partit "ha de cabre tothom".

El partit "ja s'ha manifestat", ha assegurat. "En primera volta calia donar neutralitat, els militants han dit el que han considerat, ací estan els resultats, però crec que ací en aquest projecte cabem absolutament tots", ha agregat, abans d'assegurar que "no hi ha una única ànima en el PP, hi ha diverses, i per a guanyar cal conjuminar totes les ànimes del PP".

"Els militants han dit que ha guanya Soraya"

Així mateix, en cas de no produir-se un acord, i preguntada per què candidat recolzaria el PPCV, ha assenyalat que "evidentment els militants de la Comunitat han dit que ha guanyat Soraya, i a nivell nacional".

"Anem a esperar un període de reflexió per a veure si els candidats són capaços d'arribar a un acord i què es produeix. Després, nosaltres ja direm què anem a fer, evidentment respectar la voluntat dels militants, que ha sigut una", ha indicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "si hi ha acord, bé, i si hi ha al final segona volta, els compromissaris triaran i l'important és que qui guanye tinga generositat i el que perda tinga lleialtat suficient per a tots remar entorn d'un mateix projecte comú". "Espanya necessita un projecte del PP que aglutine al centredreta forta i unit, sense complexos", ha reivindicat.

Bonig ha subratllat que s'ha "deixat neutralitat" als militants, i que dins del PPCV "hi ha gent que s'ha manifestat, uns altres que no s'han manifestat". "Hem deixat llibertat, i en eixa llibertat evidentment hi ha una guanyadora a nivell nacional i a la Comunitat, que és Soraya Sáenz de Santamaría, que ha estès la mà a altres candidatures".

"Llibertat" dels compromissaris

Per tant, "si al final no és possible arribar a un acord, doncs votaran els compromissaris i fi, veurem què diuen, perquè tampoc està clar que són d'uns i d'uns altres, també hi ha llibertat i hi ha secret de vot".

Sobre aquest punt, preguntada per la llibertat de vot dels compromissaris, ha remarcat: "La nostra força està en la unitat, però també li donarem llibertat de vot a alguns". En aquest sentit, ha puntualitzat que "tindran tots llibertat de vot però alguns seguiran les directrius que es donen des del PP i uns altres no". "Això és així, quan estiga la reflexió i vegem si és possible un acord, donarem unes directrius, però així i tot després hi haurà llibertat de vot", ha destacat.

Bonig ha posat en valor que tant Casado com Sáenz de Santamaría "són bons per a la Comunitat". Sáenz de Santamaría és una "persona de gestió i de responsabilitat, ha sabut estar en els moments difícils i sortejar molts temes complicats amb la Generalitat, i Pablo Casado ha sigut una persona que ha estat al costat del PPCV, donant la cara en moments difícils", ha agregat.

Incidències "mínimes"

D'altra banda, Bonig s'ha pronunciat sobre les incidències en les votacions d'aquest dijous, en les quals un senador 'popular' per la circumscripció de València, el nom de la qual no ha transcendit, i nou afiliats més van votar malgrat no figurar en el cens, entre ells la mare de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, segons van indicar a Europa Press fonts 'populars'.

La presidenta del PPCV ha assegurat que les incidències són "moltíssimes menys de les quals s'ha dit", "mínimes" i "insignificants". "Hi ha hagut algunes incidències però es va comprovar que, efectivament, s'havia inscrit i estava al corrent de pagament, han sigut mínimes i, bé, si hi ha alguna incidència s'ha traslladat al COG i les resoldrà", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento