Comunitat Valenciana

Detingut per maltractar i amenaçar de mort durant dos anys la seua parella sentimental a Alacant

  • La Policia Nacional ha detingut a Alacant un home de 29 anys per suposadament haver maltractat durant prop de dos anys a la seua parella sentimental. El presumpte maltractador agredia físicament i de manera habitual la seua víctima, a la qual suposadament colpejava i que també amenaçava amb acabar amb la seua vida si no obeïa les seues decisions.
Agents de Policia Nacional
Agents de Policia Nacional
EUROPA PRESS/POLICÍA NACIONAL - Archivo
Agents de Policia Nacional

La relació va començar fa aproximadament dos anys quan la víctima va conéixer el detingut, de nacionalitat marroquina, i es va marxar a viure amb ell a la ciutat d'Alacant, on al poc temps va començar el seu calvari, segons ha relatat la Comissaria provincial. A més, el detingut es va apoderar dels documents d'identitat tant de la dona com del seu fill i li va prohibir que isquera del domicili sense el seu permís.

El presumpte maltractador obligava la seua víctima a mantindre relacions sexuals sense protecció, i sotmetia la dona a una situació "extrema", vivint baix "constants amenaces de mort, colps i insults". Fins i tot li prohibia veure a la seua mare que, conscient de la situació "inhumana" que estava vivint la seua filla va presentar una denúncia la matinada del 29 de juny en el lloc de la Guàrdia Civil en Talayuela (Càceres).

Va ser aleshores quan es va iniciar el protocol d'actuació davant casos de violència de gènere. La Guàrdia Civil va informar immediatament a la Policia Nacional a Alacant del que estava succeint, que va disposar ràpidament un operatiu amb el principal objectiu de protegir la víctima.

La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (O.F.A.M) de la Brigada de Policia Judicial d'Alacant va coordinar un dispositiu que el seu principal objectiu era el rescat i protecció de la víctima i la detenció del presumpte maltractador.

En l'operatiu van participar membres de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Unitat de Prevenció i Reacció (O.P.R.) i el Grup d'Atenció al Ciutadà (G.A. de C.) que va culminar amb la detenció del presumpte autor dels fets i el rescat de la víctima.

PROTEGIR LA VÍCTIMA

Quan els agents van acudir al lloc es van entrevistar amb la dona qui els va explicar el "calvari" que estava patint des de feia temps per part de la seua parella, per la qual cosa immediatament es van engegar tots els protocols per a protegir tant a la dona com al seu bebé, de quatre mesos.

Una vegada els especialistes es van fer càrrec de la víctima, els esforços de la Policia es van centrar a detindre al presumpte maltractador. Els agents, conscients que el subjecte tornaria al seu domicili, van establir un operatiu entorn de la vivenda que va culminar amb la detenció del presumpte autor per un delicte de violència de gènere.

Finalment la intervenció va culminar amb una assistència immediata i especialitzada per part de la Policia Nacional i ordre de protecció sobre la víctima i la posada a disposició judicial del detingut per un delicte de violència de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento