Comunitat Valenciana

Cs portarà a Antifrau "irregularitats" de la Fundació La Fe com "factures falses" i incompliments en contractació

  • La portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha avançat, durant la sessió de control d'aquest dijous, que la seua formació traslladarà a l'Agencia Antifrau "greus irregularitats de la Fundació la Fe" com "factures falses, incompliments de les lleis de Contractació i de Transparència i un lloguer irregular", per la qual cosa ha exigit "la dimissió de la gerent de l'Hospital la Fe i que aquest càrrec siga cobert per un professional que estiga a l'altura".
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
CIUDADANOS (TWITTER)
Mari Carmen Sánchez

En aquest sentit, en un comunicat, el responsable de Sanitat en Cs, Juan Córdoba, ha lamentat l'"opacitat i la falta de respostes" del Consell sobre aquesta qüestió i ha explicat que "la Fundació va llogar un espai de 621 metres quadrats a l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI), que va pagar un import de 6.000 euros al mes", una cosa que "vulnera greument la Llei de Patrimoni". A més, tal com ha comentat Córdoba, "per a efectuar aquest contracte tampoc es va dur a terme cap tipus de procediment de concessió pública obert".

D'altra banda, també ha recordat que, segons l'informe de la Intervenció de la Generalitat, "una empresa fantasma ha emès factures falses per a la Fundació La Fe". "S'incompleix la llei de transparència al no estar publicades ni les retribucions del personal, ni les indemnitzacions per cessament o acomiadament, ni la relació de llocs de treball, ni els títols acadèmics, ni declaració de béns del director de la fundació", ha dit.

El diputat de Cs ha explicat que s'ha vulnerat també la normativa de contractació pública de personal perquè "es van pagar indemnitzacions per acomiadament per damunt del màxim legal permès" i perquè, segons una resposta parlamentària de la pròpia Conselleria, "la massa salarial autoritzada ascendeix només a set llocs de treball, però el nombre de treballadors contractats supera els 300".

"Ens consta que la gerent de l'Hospital de la Fe era perfectament conscient de totes aquestes irregularitats i per açò, exigim la destitució immediata i la realització d'una auditoria per a conéixer la situació de la Fundació", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento