Comunitat Valenciana

Creuament d'acusacions per l'operació Alqueria: el PP critica "les col·locacions" i PSPV els diu "organització criminal"

  • El ple de les Corts d'aquest dimecres ha viscut un creuament d'acusacions entre PSPV i PP per l'operació Alqueria, en la qual va ser detingut l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, per presumptes irregularitats en contractes d'alta direcció en Divalterra. Els 'populars' han criticat les "col·locacions d'amiguets" en l'empresa pública, mentre que els socialistes els han acusat de ser "una organització criminal" creada per a "saquejar les arques públiques".
La Policia Nacional registra l'empresa Divalterra a València
La Policia Nacional registra l'empresa Divalterra a València
Europa Press
La Policia Nacional registra l'empresa Divalterra a València

La picabaralla s'ha produït durant el debat d'aprovació de la Llei de Responsabilitat Social, quan el diputat 'popular' Juan Carlos Caballero ha assenyalat que l'article 14 d'aquesta norma regula la gestió responsable dels recursos humans en administracions públiques i ha preguntat a la bancada de PSPV i Compromís si durant la redacció d'aquest punt "el Consell estava pensant els contractes d'alta direcció en Divalterra".

"Aquesta és la gestió dels recursos humans, la de col·locar amiguets de Compromís i PSPV per a presumptament finançar els seus partits?", els ha interpel·lat. Així mateix, ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, menjara aquest cap de setmana amb Jorge Rodríguez, una persona, que "acabava d'eixir del calabós per presumpta malversació de 2,5 milions d'euros en la Diputació".

Sobre aquest tema, la socialista Clara Tirado li ha etzibat que "corrupció hi ha en totes les organitzacions, entitats i partits polítics" però "amb diferents intensitats". "Hi ha una diferència abismal entre l'exigència de casos aïllats i puntuals i la fabricació de tot un sistema per a saquejar els diners en les arques públics, que és el que van fer vostés", ha recriminat al PPCV.

En aquesta línia, Tirado ha posat un exemple: "No és el mateix que un músic d'una banda robe els diners de la loteria al fet que tots els músics amb el director de la banda al capdavant tramen una estructura per a robar els diners de la loteria. Vostés són una organització creada i estructurada per a robar els diners dels valencians, que és el que van fer durant 20 anys. Així que lliçons d'una organització criminal, no els vaig a acceptar cap", ha subratllat.

Caballero li ha recordat que la premsa escrita ha obert aquests últims dies les seues portades amb "els casos de corrupció de Bloc, partit majoritari de Compromís, i PSPV", als qui ha enlletgit que hagen "criminalitzat" la seua formació.

"S'han passat moltíssim temps tirant pedres i tractant de criminalitzar i agafar el tot per la part. Vostés parlen de banda i jo de xaranga i el seu cap era Jorge Rodríguez el qual presumptament falsejava contractes i posava la seua gent perquè després eixos diners públics acabara en Bloc i Compromís", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento