Comunitat Valenciana

Acord entre Generalitat i sindicats per a millorar les condicions d'educadors d'especial, infantil i fisioterapeuta

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

Les conselleries de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i d'Educació, Investigació, Cultura i Esport han arribat a un acord amb els sindicats UGT PV, Csif, Intersindical Valenciana i CCOO PV, per a millorar les condicions del personal educador d'educació especial, educació infantil i fisioterapeuta. Entre altres qüestions, es fixen les seues tasques, es plasma el seu dret a la formació i s'obri la negociació perquè puguen passar a ser considerats grup B de l'administració autonòmica.

Aquest personal presta serveis en els centres escolars públics no universitaris de la Conselleria d'Educació i depenen de la Conselleria de Justícia a nivell administratiu. L'objectiu d'aquesta negociació ha sigut "fixar, concretar i aclarir qüestions com les funcions i tasques d'aquest personal, la jornada laboral, la formació, les itineràncies, la classificació i adscripció dels llocs de treball, les peculiaritats de la selecció i provisió", explica la Generalitat a través d'un comunicat.

La directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, ha mostrat una "gran satisfacció" pels acords aconseguits, "ja que suposen tancar una llarga etapa de negociació en uns àmbits de treball sensibles". "Finalment la perseverança i el compromís de diàleg han donat els seus fruits, en aquests acords que condueixen a millorar les condicions de treball del personal educador, fisioterapeuta i el corresponent servei públic. Però, açò, suposa també l'inici d'una nova etapa de negociació per a materialitzar part del contingut acordat", ha asseverat.

Per la seua banda, el director general de Centres i Personal Docent, Ximo Carrión, ha destacat que "aquest acord fixa molt clarament les funcions i tasques de les educadores i dels educadors, que ja no seran monitors de menjador ni d'activitats complementàries, així com la distribució de la jornada laboral, concretant les hores d'atenció directa a l'alumnat, les de coordinació i les de seguiment d'alumnat".

I ha afegit: "Ara tenen per escrit el dret garantit a la formació i a més s'obri el procés de negociació per a estudiar la possibilitat que siguen considerats grup B de la Generalitat. Per tant, pensem que tothom pot estar molt satisfet i sobretot és un pas més per a garantir la qualitat educativa al nostre alumnat".

L'acord determina, entre altres aspectes, l'aplicació del Decret 175/2006, de 24 de novembre, del Consell, pel qual es regulen les condicions de treball del personal al servei d'aquesta administració que estableix al seu article 11 els requisits i el procediment per l'aprovació de l'horari de treball del personal els serveis del qual no són d'índole burocràtica i es presten en els centres docents no universitaris.

A més, s'han concretat les funcions i tasques pròpies d'aquest personal per l'atenció directa i professional de l'alumnat als centres docents públics de la Comunitat Valenciana.

CRITERIS DE DISTRIBUCIÓ DE TASQUES

Atenent a aquestes funcions s'ha fet necessari establir criteris de distribució de tasques dins de la jornada laboral que permeten l'atenció de les diverses funcions marcades.

La negociació tècnica s'ha dut a terme amb la finalitat d'"evitar situacions de discrepàncies i conflictes, aconseguir que el servei públic siga prestat de la manera més eficaç i eficient, i que el personal emprat públic realitze la seua activitat en un clima de confort laboral", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento