Comunitat Valenciana

El jutjat demana documentació en la Diputació d'Alacant i tres ajuntaments

  • En l'operació, que afecta fins a 40 ajuntaments espanyols, s'investiguen contractes d'aplicacions de gestió policial.
  • A la Comunitat Valenciana estarien afectats els ajuntaments de Gandia, El Puig i Sant Vicent del Raspeig.
  • Es preveu la detenció de "diverses autoritats i funcionaris" i escorcolls i requeriments, segons Anticorrupció.
Palau de la Diputació d'Alacant
Palau de la Diputació d'Alacant
DIPUTACIÓN - Archivo
Palau de la Diputació d'Alacant

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona, que juntament amb Fiscalia Anticorrupció coordina una operació relacionada amb contractes de diferents aplicacions de gestió policial en uns quaranta municipis, ha ordenat la pràctica de requeriments de documentació amb presència policial en organismes com la Diputació d'Alacant i les localitats de Gandia i el Puig (València) i Sant Vicent del Raspeig (Alacant).

La Fiscalia Anticorrupció ha informat que l'operació llançada aquest dimarts juntament amb agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) preveu la detenció de "diverses autoritats i funcionaris" i escorcolls i requeriments de documentació pels contractes de diferents aplicacions de gestió policial en una quarantena de municipis.

Els fets investigats, segons una nota de premsa de la Fiscalia Anticorrupció, estan relacionats amb els delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració pública, revelació d'informació privilegiada, malversació, tràfic d'influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

Al capdavant de la investigació es troba la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona, que ha ordenat l'entrada i escorcolls en diversos ajuntaments, seus d'empreses i domicilis particulars del territori nacional per a desenvolupar diligències sobre l'empresa Aplicaciones Gespol S.L., filial de Sacyr integrada al seu torn en el grup Valoriza Servicios Medioambientales.

Aquesta empresa, segons Anticorrupció, "hauria obtingut l'adjudicació de diversos contractes administratius vinculats principalment a la gestió policial en l'àmbit local". Fonts de la investigació han informat a primera hora d'aquest dimarts que la investigació, en la qual participen 580 agents de la UDEF, se centra en els contractes presumptament irregulars d'aplicacions per a millorar el trànsit amb aplicacions, per exemple, en semàfors i en altres elements urbans.

El Jutjat de Badalona ha autoritzat l'entrada i escorcolls en els següents ajuntaments: Alcobendas, Arroyomolinos, Fuenlabrada, Huesca, Illescas, Lleida, Majadahonda, Mollet de Vallés, Oviedo, Parla, Pinto, Plasencia, Tiana, San Andrés del Rabanedo, Vélez Màlaga, Villanueva de la Cañada, León, Palencia, Terol, Plasencia, Torrelodones i Villaquilambre.

Implicats a la Comunitat Valenciana

Aquest mateix Jutjat, segons la nota de la Fiscalia, ha ordenat pràctiques de requeriments de documentació amb presència policial d'altres organismes com la Diputació d'Alacant i d'altres municipis: Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Rubí, Aldea del Fresno, Brunete, El Escorial, Galapagar, Manzanares el Real, Valdemorillo, La Cistérniga, El Puig, Gandia, Logronyo, O'Grove, Sant Vicent del Raspeig i Vitòria.

"Es preveu així mateix la pràctica de detencions que afectaran diverses autoritats i funcionaris dels municipis referits, així com la seua posada a disposició judicial per tal de decidir sobre la seua situació personal", ha assenyalat Anticorrupció. Fonts de la investigació subratllen que els arrests afecten a càrrecs de PP, PSOE i Ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento