Comunitat Valenciana

Amigó assumeix la presidència en funcions de la Diputació de València

  • "El compromís és garantir que es mantenen les polítiques d'aquests tres últims anys", ha apuntat.
  • Dirigirà l'entitat fins que es trie en sessió plenària un substitut definitiu de Rodríguez.
Mª Josep Amigó en una imatge recent
Mª Josep Amigó en una imatge recent
DIVAL - Archivo
Mª Josep Amigó en una imatge recent

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Mª Josep Amigó (Compromís), assumeix des d'aquest dilluns la presidència en funcions d'aquesta institució després de la dimissió com a màxim responsable del socialista Jorge Rodríguez després de la seua detenció la passada setmana en l'operació 'Alqueria' per un presumpte cas de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa.

D'aquesta manera, Amigó serà presidenta en funcions de la institució provincial fins que es trie en sessió plenària un substitut definitiu de Rodríguez. Aquest últim, candidat del PSPV, va ser designat president en 2015, després de les eleccions municipals d'eixe any, i a partir de l'acord aconseguit entre PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú, els quatre grups que conformen el govern de la Diputació de València.

Mª Josep Amigó ha manifestat, en declaracions a Europa Press, la voluntat de tots els membres de l'equip de govern de seguir treballant per a garantir i mantindre les polítiques desenvolupades en els últims tres anys per aquest executiu i la tasca en favor de "la regeneració democràtica". Així, ha assegurat que "el primer és la institució" i ha advocat per continuar "el treball desenvolupat tots aquests anys".

"Millorar la qualitat de vida dels veïns"

La vicepresidenta ha indicat que la voluntat és "treballar en les mateixes polítiques de regeneració democràtica" i en les encaminades a "millorar la qualitat de vida dels veïns" dels municipis de la província de València. "Això és el que volem continuar i el que volem garantir. El compromís és garantir que es mantenen les polítiques d'aquests tres últims anys", ha apuntat.

Amigó ha ressaltat que es tracta de mesures i iniciatives que han comptat amb l'"aprovat, amb notable alt" de "la majoria" d'alcaldes de la província i ha subratllat que entre altres qüestions s'ha valorat que "ha millorat la manera de repartir les subvencions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento