Comunitat Valenciana

Fulgencio aclareix que respecta les actuacions judicials i que considera que les policials s'ajusten a dret

  • La Delegació del Govern central a la Comunitat Valenciana ha emès una nota aclaridora sobre les declaracions del delegat, Juan Carlos Fulgencio, en relació a la proporcionalitat o no de les actuacions dutes a terme en el cas del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en la qual assegura que respecta les actuacions judicials i que considera que a Espanya les policials "s'ajusten a dret".
Juan Carlos Fulgencio pren possessió com a delegat de Govern
Juan Carlos Fulgencio pren possessió com a delegat de Govern
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Juan Carlos Fulgencio pren possessió com a delegat de Govern

"El delegat del Govern respecta, com no podria ser d'una altra manera, totes i cadascuna de les actuacions dutes a terme per la justícia. A més, considera que en l'Estat Espanyol les actuacions policials s'ajusten a Dret", assenyala el comunicat.

No obstant açò, afig que el delegat es pregunta "des del desconeixement de la causa oberta contra Jorge Rodríguez, si en ocasions l'espectacularització de les operacions pot atemptar contra les persones a les quals afecten les causes que estan obertes i que, en el cas que ens trobem, subjectes a secret de sumari".

Finalment, afig que Juan Carlos Fulgencio s'ha qüestionat si registres policials "en domicilis particulars amb desplegament mediàtic poden dur a terme un dany anticipat a les persones anterior a la sentència judicial".

L'aclariment es produeix després d'unes declaracions de Fulgencio, després d'una reunió amb diputats de Podem, després d'haver sigut preguntat per si considera "desmesurada" l'actuació en la causa oberta a Rodríguez per presumpta prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra.

Fulgencio ha lamentat en eixes primeres declaracions el "dany anticipat important" que aquests dies s'ha fet al president de la Diputació i a la resta de càrrecs en la corporació provincial que van ser detinguts -posats ahir en llibertat- i encara que ha expressat el seu "profund respecte" per les decisions judicials, ha admès: "No arribe a comprendre l'abast de certes mesures com els registres domiciliaris".

Amb posterioritat, Delegació de Govern ha apuntat que el que Fulgencio es qüestionava és si "registres policials en domicilis particulars amb desplegament mediàtic poden dur a terme un dany anticipat a les persones", anterior a la sentència, i si en ocasions "l'espectacularització de les operacions pot atemptar contra les persones a les quals afecten causes" obertes i subjectes a secret de sumari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento