Comunitat Valenciana

Puig creu que les mesures policials "excepcionals" en l'operació Alqueria "han de tindre algun tipus d'explicació"

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
@GENERALITAT - Archivo
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat "prudència" i confiança en la justícia després de la detenció i posada en llibertat del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en l'operació Alqueria, i ha defès que "les mesures excepcionals que es van prendre des del punt de vista policial han de tindre algun tipus d'explicació".

A preguntes dels periodistes, ha explicat que ha pogut parlar personalment amb Rodríguez després del desenvolupament de l'actuació policial en aquesta causa, oberta per presumpta prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra (antiga Imelsa), i que els sis detinguts -ara investigats- passaren aquest passat dijous a disposició judicial i quedaran en llibertat.

Puig ha assegurat que Rodríguez està "absolutament tranquil". "Ho ha estat en tot moment perquè sap i és conscient que és innocent de qualsevol activitat il·lícita", ha asseverat.

Ha subratllat que el també alcalde d'Ontinyent (València) "és una persona honrada, honesta i que ha treballat pel seu poble i per la Diputació en aquest temps amb absoluta lleialtat", per la qual cosa ha tornat a demanar "prudència" fins a la finalització del procés. "Crec que, evidentment, ha assumit aquesta situació amb dolor i tristesa, com l'assumim tots, però ell en primera persona", ha manifestat.

Respecte a si el PSPV es va precipitar cessant-li dels càrrecs i anul·lant la seua militància, el cap del Consell ha recalcat que "no hi ha cap novetat sobre aquest tema" i ha reiterat que, com va dir "des del principi", era necessari "actuar amb absoluta moderació i actuar amb determinació, i el partit ha actuat així".

"QUAN AÇÒ FINALITZE TAMBÉ OPINARÉ"

"Sobretot, cal ser molt prudent i veure exactament com acaba açò", ha insistit el president, i ha garantit: "Jo, per descomptat, quan açò finalitze també opinaré; però, en aquest moment, prudència".

D'altra banda, sobre si Rodríguez deixarà l'acta de diputat, ha indicat que ho desconeix i "és una decisió que ha de prendre ell". I quant a la seua proposta que l'actual vicepresident, Toni Gaspar, li revalide al capdavant de la Diputació, ha confiat que "s'acceptarà pel conjunt del partit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento