Comunitat Valenciana

El jutge acorda llibertat per a Rodríguez i els cinc detinguts, investigats per prevaricació i malversació

  • El jutge del Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha acordat la llibertat per al president de la Diputació provincial i els altres cinc detinguts en l''operació Alqueria', que queden investigats en la causa oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra. Tots s'han acollit el seu dret a no declarar davant l'instructor.
Jorge Rodríguez a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia de València
Jorge Rodríguez a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia de València
Europa Press
Jorge Rodríguez a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia de València

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els sis investigats hauran de comparéixer en el Jutjat d'Instrucció 9 quan siguen cridats. Els sis càrrecs de la Diputació han sigut portats a la Ciutat de la Justícia passades les 16.05 hores, i han eixit amb breu interval de minuts entre cadascun, per la porta de darrere, fins a les 18.22, la majoria d'ells sense fer declaracions.

El president de la Diputació i alcalde d'Ontinyent, qui ha sigut el quart a abandonar les instal·lacions, a les 18.10 hores, sí que ha atès breument els mitjans de comunicació, per a referir-se a les hores viscudes des que aquest dimecres va ser detingut per la Policia i la decisió del PSOE de suspendre-li de militància i del PSPV de proposar la suspensió de tots els seus càrrecs.

Encara que ha dit que no anava a valorar eixa decisió, ja que "és la primera notícia", ha precisat, ha apuntat que la veu "bastant lògica quan hi ha una situació com la qual acabem de viure". En tot cas, ha subratllat que està "molt tranquil" per la seua banda i ha explicat que li ha dit al jutge que "entenia que no es podia declarar en un cas amb secret de sumari i l'oportú era esperar a conéixer de què s'acusa en realitat".

"UNA AUTÈNTICA BARBARITAT"

Així, ha insistit que estan "absolutament tranquils" i ha subratllat que veu "una autèntica barbaritat" que puga haver-hi una acusació d'una malversació de dos milions d'euros. "La desproporció ha sigut absoluta", ha recalcat, per a reconéixer que han sigut hores "molt complicades".

El primer detingut a quedar en llibertat ha sigut el director gerent de Divalterra, Javier Simó (PSPV), qui ha eixit de les dependències de la Ciutat de la Justícia sobre les 17.30 hores, per la porta posterior, acompanyat del seu advocat, i ha dit que quedava lliure, encara que no ha volgut fer declaracions perquè la causa "és secreta".

A les 17.50 hores ha deixat la Ciutat de la Justícia el secretari lletrat assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, que segons el seu advocat, queda en llibertat "sense vindre a firmar" i sense mesures cautelars. Amb posterioritat, ha sigut l'assessor Manuel Reguart, a les 18.06 hores, i qui només ha volgut dir que el que els ha succeït és "una barbaritat i un despropòsit".

Després de Reguart i Rodríguez han deixat la Ciutat de la Justícia el cap de gabinet del president, Ricard Gallego, a les 18.19 hores, i la gerent de Divalterra, Agustina Brines (Compromís), a les 18.22, tots dos sense fer declaracions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento