Comunitat Valenciana

El Ple de l'Ajuntament d'Alacant aprova elaborar un Pla Transversal per a garantir la igualtat de persones LGTBI

  • El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous per unanimitat, en sessió ordinària, l'elaboració i implementació d'un Pla Transversal per a la igualtat de les persones LGTBI amb l'objectiu de garantir la igualtat efectiva "de tota la ciutadania".
Ple d'abril en el Saló Blau, imatge d'arxiu
Ple d'abril en el Saló Blau, imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Ple d'abril en el Saló Blau, imatge d'arxiu

La moció, que ha comptat amb el suport de tots els grups, s'ha debatut en el marc del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i sota la "consciència d'haver de seguir avançant en la igualtat i en la no discriminació" i assegurar la prevenció enfront de la LGTBIfobia.

L'edil de l'equip de Govern María Ángeles Goitia ha llegit la moció en la qual s'ha posat l'accent que els avanços legals no haurien sigut possibles "sense el treball incansable i valent" de les associacions LGTBI, a els qui ha estès la mà per a "seguir treballant junts en la lluita per una igualtat real i efectiva".

Enfront d'açò, ha lamentat que l'assetjament en les aules segueix sent alt i s'ha recolzat en un estudi recent que revela que el 82 per cent de les persones LGTBI pateix "algun tipus d'assetjament, sense demanar cap tipus d'ajuda, ni de la família ni del professorat".

"El 43 per cent arriba a idear el suïcidi, el 35 per cent ho planifica i el 17 per cent ha intentat acabar amb la seua vida", ha relatat i ha reclamat polítiques públiques per a mesurar-ho, analitzar-ho, previndre-ho i combatre-ho i ha subratllat la necessitat d'aportar als docents ferramentes per a afrontar eixes situacions.

XARXA DE SALUT

Així mateix, el ple ha aprovat amb 28 vots a favor i una abstenció l'adhesió al quart pla de Xarxa Salut de la Generalitat. PSPV i Compromís han explicat que ha portat a ple la proposta per a donar-la a conéixer a la ciutadania i han considerat la salut com una realitat vinculada a l'entorn físic i social. "Una perspectiva molt innovadora de la Generalitat", han defès.

L'actual regidor de Sanitat, la 'popular' Marisa Gayo, ha recordat que la ciutat està adherida al projecte des d'octubre de l'any passat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento