Comunitat Valenciana

Dos entitats organitzen una concentració el diumenge contra l'ampliació de la V-21

  • Els col·lectius Per l'Horta i la Plataforma 'Alboraia, Horta i Litoral' han organitzat per a diumenge que ve una concentració contra l'ampliació de la V-21, que consideren que és "innecessària", implica la destrucció de 80.000 metres quadrats d'horta i inclou obres destinades a l'accés nord al Port de València.

Els organitzadors de la protesta reclamen que es revise la necessitat del projecte i es destine la inversió a millorar el transport metropolità de València. Les dos entitats han recordat en un comunicat que el passat 15 de juny el Govern de Pedro Sánchez va declarar d'urgència" l'expropiació dels terrenys per a executar eixa ampliació.

Al seu juí, aquesta decisió "ignora les peticions de paralització aprovades pels plens municipals d'Alboraia i València al setembre i octubre de 2017 i les demandes d'associacions veïnals i ecologistes de les dos poblacions".

Els organitzadors consideren que s'està "a temps" de "revertir el projecte, ja que no s'ha expropiat ni un metre quadrat de l'horta afectada" i reclamen que es desestime l'ampliació de la V-21 i es destine la inversió a la millora del transport metropolità de València.

A més, recorden que el passat 18 d'abril mig centenar d'alcaldes de l'àrea metropolitana de València van denunciar a Madrid el "greuge comparatiu" que els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 no destinaren cap ajuda al transport metropolità.

La concentració se celebrarà en l'ermita de Peixets d'Alboraia a les 10.30 hores. Està prevista la lectura d'un manifest i que els assistents realitzen un passeig entre el barranc del Carraixet i el Pont del Camí la Mar per a visualitzar in situ l'horta afectada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento