Comunitat Valenciana

Un jutjat d'Alacant obri juí oral a l'exalcalde Echávarri per l'acomiadament de la cunyada de l'actual primer edil

  • ALACANT, 27 (EUROPA PRESS)
Gabriel Echávarri (arxiu)
Gabriel Echávarri (arxiu)
EUROPA PRESS
Gabriel Echávarri (arxiu)

El Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alacant ha dictat acte d'obertura de juí oral contra l'exalcalde del municipi, el socialista Gabriel Echávarri, per un delicte de prevaricació presumptament comès en l'acomiadament irregular d'una funcionària, adscrita a l'àrea de Cultura i cunyada del llavors portaveu municipal del PP i actualment primer edil del consistori, Luis Barcala.

La resolució, que no pot ser recorreguda, ha sigut notificada aquest dimecres a les parts i assenyala a l'Audiència Provincial d'Alacant com a òrgan competent per a la celebració del juí.

La jutgessa, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), manté que Echávarri va cessar quan era alcalde a la treballadora com a represàlia perquè el cunyat d'aquest, aleshores regidor del PP, l'havia denunciat per fraccionament de contractes.

"CLAMOROSA DESVIACIÓ DE PODER"

Segons la instructora, existeixen indicis que el Decret de cessament de la funcionària obeïx únicament a la voluntat de l'alcalde en una "evident, patent, flagrant i clamorosa desviació de poder", donant aparença de legalitat a la seua voluntat que s'erigeix com a font del dret.

Cal recordar que Gabriel Echávarri va renunciar a l'Alcaldia d'Alacant després de ser doblement processat pel 'cas Comerç', pel presumpte fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç al desembre de 2016 quan era responsable de la mateixa; i per l'acomiadament de la cunyada de Luis Barcala.

Posteriorment, la candidata socialista a succeir-li, Eva Montesinos, no va obtindre els vots necessaris per a ser investida i el PP, amb Luis Barcala, va acabar fent-se amb l'alcaldia d'Alacant en haver sigut la força més votada en les eleccions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento