Comunitat Valenciana

Les platges valencianes ja tenen les seues banderes blaves d'excel·lència

  • La Comunitat Valenciana ha aconseguit una de cada cinc banderes blaves atorgades en Espanya.
  • La qualitat ambiental no és una "limitació", sinó que ha de veure's com una "oportunitat".
Bandera azul
Bandera azul
CEDIDA - Archivo
Bandera azul

Les platges de la Comunitat Valenciana ja tenen les seues banderes blaves com a símbol d'excel·lència turística i qualitat ambiental, després de l'acte de lliurament d'aquestes distincions per part de la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

Cebrián ha presidit l'acte de lliurament de les banderes blaves de les platges valencianes de 2018 celebrat a Castelló, al costat de la vicepresidenta de l'Associació per a l'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), Virginia Yuste, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

La Comunitat Valenciana ha obtingut en 2018 un total de 146 banderes blaves, dues més que en 2017. Han rebut aquesta distinció 132 platges i 14 ports esportius a la Comunitat Valenciana.

Per províncies, la d'Alacant, amb 81 banderes blaves (68 en platges i 13 en ports esportius) es converteix en la província més guardonada. Castelló ha obtingut un total de 34 banderes blaves (33 en platges i una en ports esportius) i València ha aconseguit 31 banderes blaves en platges.

Treball "conjunt, coordinat i cooperatiu"

La consellera s'ha referit a les polítiques de l'aigua de la pròpia Generalitat com a contribució a la qualitat del litoral valencià que aquests guardons reconeixen per a, tot seguit, posar l'accent en la rellevància del treball "conjunt, coordinat i cooperatiu" dels diferents actors i institucions per a la millora i adequació de les platges i els ports esportius de la Comunitat. El resultat d'aquest treball col·lectiu és el "lideratge internacional", ha indicat.

Es tracta d’"un treball realitzat des de la il·lusió, la força i les ganes de seguir millorant", ha exposat la Consellera en relació a l'esforç que es realitza per a cuidar i fer més atractives tant les platges com els serveis, les instal·lacions esportives i el seu entorn.

Cebrián ha apostat per continuar així per a seguir sent "referent" de "bona gestió, qualitat, sostenibilitat ambiental i excel·lència de platges i ports". Ha afegit que la qualitat ambiental no és una "limitació", sinó que ha de veure's com una "oportunitat".

La Comunitat Valenciana ha aconseguit una de cada cinc banderes blaves atorgades a tota Espanya. Aquest distintiu que concedeix la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), a Espanya a través de ADEAC, identifica les platges i ports esportius amb una alta qualitat ambiental i uns bons serveis i seguretat per als usuaris, segons ha informat el Consell en un comunicat.

Més del 50 per cent de les banderes blaves obtingudes a la Comunitat es troben a l'entorn d'espais naturals protegits, la qual cosa també és conseqüència del treball de conservació que es realitza en els parcs naturals valencians, ha remarcat la consellera.

Evitar un “mar de plàstic” 

"Aquest guardó té com a objectiu un canvi d'actituds i comportaments cívic-ambientals i posa de rellevància la qualitat de les aigües i la qualitat del nostre mar", ha assenyalat Cebrián, qui a més ha recordat durant l'acte "la necessitat i la urgència de cuidar els nostres oceans perquè no es convertisquen en un mar de plàstic".

La consellera ha recordat la importància que tenen els oceans, ja que són els "pulmons del planeta, ajuden a regular el clima i són font d'aliment i medicines i part fonamental de la biosfera, per la qual cosa cal evitar la seua degradació".

Ha apel·lat, així mateix, a la solidaritat amb els qui arrisquen les seues vides en el mar fugint de la violència i el fam, perquè "no es pot ser aliè a desgràcies que tenen com a escenari les nostres costes".

En l'acte celebrat a Castelló també han participat el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, així com el director territorial de Castelló, Antoni Lluís García, i el subdirector general, José Vicente Benadero.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento