Comunitat Valenciana

L'Audiència convoca 7 dels 24 condemnats per a decidir sobre possible presó provisional o altres mesures

  • La Secció Cinquena de l'Audiència de València ha convocat per a aquest dimecres la compareixença en la qual les acusacions podran sol·licitar la presó provisional o altres mesures cautelars -retirada del passaport, prohibició d'eixida del territori, o obligació de comparéixer periòdicament en el Jutjat, entre altres- per a set dels 24 condemnats en el cas Emarsa.
cas Emarsa
cas Emarsa
EUROPA PRESS - Archivo
cas Emarsa

El saqueig de 24 milions d'euros en la depuradora de Pinedo (València), la qual cosa s'ha conegut com el cas Emarsa, deixa 10 anys de presó per a Enrique Crespo, exvicepresident 'popular' de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de l'entitat, i altres 9 anys per a José Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat (Epsar), segons consta en la sentència feta pública divendres passat.

Les penes imposades oscil·len entre els 9 mesos i els dotze anys i mig de presó per als 24 acusats i, a més, considera partícip a títol lucratiu a l'exdona d'un ells. Així mateix, fixa indemnitzacions a pagar de forma solidària fins als 23,5 milions d'euros, així com unes altres de menor quantia a títol particular. La resolució pot ser recorreguda i, de fet, Enrique Crespo va confirmar a l'eixida del jutjat que va a recórrer.

La resolució considera que els principals responsables de l'empresa pública que va gestionar la depuradora de la pedania valenciana de Pinedo van articular un sistema fraudulent de facturació amb el qual van aconseguir el desviament de 23,5 milions d'euros de diners públics. Per a açò es van concertar amb diversos empresaris que emetien factures per serveis no prestats o per un import molt superior al cost real. D'aquesta manera, van incorporar al seu patrimoni o al de familiars i amics els diners defraudats.

Ara, l'Audiència convoca la compareixença en la qual les acusacions podran sol·licitar la presó provisional o altres mesures cautelars. Se celebrarà una visteta per cadascun dels condemnats.

En concret, el primer a comparéixer serà Vicente Ros, condemnat a 6 anys i sis mesos de presó; després Enrique Sena, pena de 6 anys i un dia; Sebastián García Martínez 'Chanín', pena de 7 anys i sis mesos; José Juan Morenilla, 9 anys; Enrique Crespo, 10 anys; Enrique Arnal, 8 anys i sis mesos i, finalment, Esteban Cuesta, condemnat a 12 anys i mig de presó.

Tots ells hauran de comparéixer assistits pels seus respectius lletrats i també estaran presents en aquestes vistetes el Ministeri Fiscal i la resta d'acusacions, que podran sol·licitar que els condemnats ingressen a la presó provisional o s'apliquen mesures provisionals fins que la sentència siga ferma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento