Comunitat Valenciana

Podem inicia els contactes per a estudiar confluències amb Compromís i EU

  • La formació vol conéixer la seua "predisposició" per a organitzar llistes conjuntes per als comicis de 2019.
  • "Volem arribar a un acord el més ampli possible i ens assegurem parlar amb diferents forces polítiques", asseguren.
Ferran Martínez i Àngela Ballester en roda de premsa
Ferran Martínez i Àngela Ballester en roda de premsa
EUROPA PRESS
Ferran Martínez i Àngela Ballester en roda de premsa

El secretari d'anàlisi política i senador de Podem Comunitat Valenciana, Ferran Martínez, ha indicat que la seua formació enviarà una carta aquest dilluns, que es farà pública, a Compromís i EUPV per a donar els "primers passos" i conéixer la seua "predisposició" per a organitzar una confluència per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2019.

Així ho ha assenyalat Martínez aquest dilluns en roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat de la diputada de Podem Àngela Ballester, després de la consulta a l'Assemblea Ciutadana Estatal al març on es va aprovar per "immensa majoria" que Podem havia d'"estendre la mà" a altres forces polítiques i socials.

"Els oferim començar a donar els primers passos per a organitzar aquesta confluència, una plataforma política conjunta de cara a les eleccions municipals i autonòmiques. Immediatament després de fer-los arribar la carta, farem una ronda de contactes amb ells i reunions bilaterals a partir de la setmana que vé per a conéixer quina és la seua predisposició a començar aquest camí amb nosaltres", ha manifestat Martínez.

Ballester ha indicat que, a més de les dos formacions polítiques, Podem també se citarà amb una llista llarga" d'organitzacions i moviments socials, que han sigut un "pilar fonamental" del canvi polític valencià i els consultaran si creuen que és "necessari" un acord ampli.

"Pensem que un espai ampli és la forma de millorar la Comunitat i sabem que hi ha una majoria àmplia de ciutadania valenciana que espera això de nosaltres. No és una qüestió solament electoral, sinó una construcció d'una proposta col·lectiva", ha destacat Ballester.

"Contactes informals"

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que entre la formació 'morada', Compromís i EU han existit "contactes informals" i ha considerat que després d'estiu és un "bon moment per a asseure's junts, fer un diagnòstic i posar en comú les propostes o polítiques que necessita la Comunitat".

D'aquesta forma, en cas que la confluència es fera "realitat", Martínez ha indicat que les llistes s'iniciarien amb unes primàries en Podem, i després arribarien a acords amb les forces polítiques. "Volem arribar a un acord el més ampli possible i ens assegurem parlar amb diferents forces polítiques i socials primer del què, abans de parlar de noms en llistes electorals", ha indicat.

"Respectuosos" amb Compromís

Preguntat per les reticències mostrades pel síndic de Compromís, Fran Ferri, d'anar junts als comicis de 2019, Martínez ha assenyalat que és "molt respectuós" amb la realitat interna de la coalició perquè entén que és "diversa". No obstant açò, ha assegurat que hi ha una "àmplia majoria" de votants de Podem i Compromís que està demandant que hi haja una confluència.

"Nosaltres anem a respondre positivament eixe mandat i anem a fer el màxim esforç perquè es traduïsca en una realitat, en un projecte polític de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Si Compromís decideix escoltar eixe mandat o no, és una decisió que hauran de prendre ells", ha manifestat el senador.

Finançament irregular del Bloc

Pel que fa al possible finançament irregular del Bloc i com afecta aquesta a la possible confluència, Martínez ha indicat que la seua postura és "la mateixa" que fa unes setmanes. "Hi ha tres possibilitats: que el Bloc pose tots els mitjans per a demostrar que no hi ha hagut finançament irregular; que pose els mtjans i es demostre que sí hi ha hagut un cas de finançament irregular i prenga les mesures necessàries; o que hi haja un problema d'aquestes característiques i no es faça res", ha assenyalat.

El senador ha puntualitzat que en els dos primers casos, la confluència podria "tirar avant"; mentre que el "problema" es donaria si les acusacions foren "fermes" i no hi haguera una resposta en clau d'"assumir responsabilitats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento