Comunitat Valenciana

Stadler i treballadors acorden un conveni fins el 2022 per a mantindre ocupacions fixes i reduir diferències salarials

  • La direcció d'Stadler i els treballadors han acordat un nou conveni col·lectiu per a regular les condicions laborals fins el 2022, amb l'objectiu de mantindre les ocupacions fixes, una major flexibilitat en la jornada, reduir les diferències salarials i garantir el poder adquisitiu de la plantilla, segons ha informat la constructora de vehicles ferroviaris en un comunicat.
Planta de Stadler a Albuixec
Planta de Stadler a Albuixec
STADLER VALENCIA
Planta de Stadler a Albuixec

Des del comité d'empresa valoren positivament l'acord, aconseguit amb al voltant de 230 vots a favor i altres 170 en contra, si bé troben a faltar una major recuperació en matèria salarial i més mesures de formació.

Després de "totes les vagues i el treball dut a terme", un integrant del comité ha explicat a Europa Press que l'acord era necessari perquè la data límit, el pròxim 31 de juny, implicava l'adhesió al conveni provincial del sector del metall. També ho ha relacionat amb els contractes que firmarà Stadler a nivell nacional, a mitjà i llarg termini. "Seria una roïna propaganda, per la qual cosa s'ha fet pensant en l'escenari", ha asseverat.

D'aquesta forma, els sindicats han desconvocat totes les parades previstes en aconseguir part de les reivindicacions en el nou conveni col·lectiu, encara que el membre del comité ha recordat que queden per firmar els endarreriments corresponents a 2017.

Per part de la companyia, la direcció manifesta "satisfacció" en el comunicat i destaca que els treballadors expliquen a partir d'aquest dimarts amb el nou acord per al període 2018-2022, després de "tres mesos de negociació no exempts de moments de dificultat".

REJOVENIMENT DE LA PLANTILLA

Entre els aspectes més rellevants del conveni, Stadler assenyala el manteniment de l'ocupació fixa i de la jornada de treball amb majors mesures de flexibilitat, garantia del poder adquisitiu, reducció de les diferències salarials del personal amb menors ingressos irejoveniment de la plantilla mitjançant el contracte de relleu.

Amb aquestes mesures, la constructora pretén oferir "un marc estable laboral per al personal d'Stadler València, que es caracteritzapel seu ferm compromís de mantindre l'empleabilitat fabricant vehicles ferroviaris per a tothom, evitant la deslocalització de la seua producció gràcies a una decidida aposta per la investigació tecnològica i la innovació".

"MOMENT CRUCIAL" EN EL SECTOR

L'acord tracta d'"assegurar la competitivitat" de l'empresa en un "moment crucial" per als fabricants de material rodant, com a conseqüència dels "repetits anuncis de renovació de les flotes de serveis regionals i rodalies després de molts anys amb a penes inversió com a conseqüència de la crisi econòmica". Des de la firma apunten a la necessitat de resoldre els problemes derivats de la mobilitat urbana en les grans ciutats.

Stadler empra en la seua planta d'Albuixec (València) a més de 800 treballadors. Recentment es va adjudicar un contracte per a subministrar 15 trens a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), així com un altre per a proveir 13 locomotores a l'operador francés HVLI, amb el que la seua cartera de comandes ascendeix a quasi 600 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento