Comunitat Valenciana

Marco defèn la cobertura "rigorosa" d'À Punt sobre l'Aquarius: "Val més fer la informació que passar-se"

  • La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha defès aquest dimarts la cobertura que va dur a terme À Punt sobre l'arribada de la flota de l'Aquarius al Port de València amb informació "rigorosa i de qualitat". "Val més fer la informació, que passar-se i caure en el que seria completament contrari a un servei públic i estic ben orgullosa de la cobertura que es va fer en À Punt", ha assenyalat.
Empar Marco (arxiu)
Empar Marco (arxiu)
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Empar Marco (arxiu)

Així ho ha assenyalat Marco en una compareixença en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en Les Corts Valencianes a la qual ha assistit per a explicar la seua gestió en la societat i del procés per a engegar les emissions dels mitjans de comunicació públics valencians a petició del PP i Cs.

Marco ha detallat que hi havia 36 treballadors acreditats, dels quals onze van estar treballant en les instal·lacions portuàries valencianes per a dur a terme la cobertura informativa que va ser "respectuosa amb els refugiats i rigorosa amb les informacions", ha insistit.

En aquest sentit, ha explicat que l'equip de direcció d'informatius és el que pren les decisions sobre les cobertures "en funció de la seua disponibilitat tècnica i humana" per a fer-les "amb garanties i vigilant que la dignitat i el tractament informatiu sobre les persones migrants siga el més adequat" i, per tant, ella respecta eixes decisions i els criteris professionals de la direcció.

Així, ha destacat que per a l'arribada de les tres embarcacions es va muntar "un dispositiu que va donar una àmplia cobertura en la televisió, la ràdio i la web i que, sobretot, va ser respectuós amb els refugiats i rigorosos amb les informacions".

Per tant, ha subratllat que es va complir "escrupolosament" el que es va demanar des del Govern central, l'autonòmic i les entitats socials que ajudaven en l'acolliment i que era "no fer gens que poguera molestar o atemptar contra la dignitat i integritat de les persones".

"Què podríem haver fet algun directe durant l'arribada de vaixells?", s'ha preguntat per a respondre afirmativament i assenyalar que es va decidir el contrari perquè "no ho consideràrem imprescincible". "L'esforç en una redacció que acaba de començar i no està completa s'han de mesurar amb responsabilitat i hem de complir amb la nostra obligació d'informar amb rigor", ha subratllat.

INFORMACIONS SOBRE REFUGIATS

D'altra banda, Marco ha defès que al llarg dels últims dies els mitjans de comunicació valencians han abordat l'arribada de l'Aquarius amb debats i diferents programes. En aquest sentit, ha apuntat que va haver-hi una tertúlia en el magazín de la vesprada que va abordar l'acolliment de refugiats i el comportament d'Europa, així com el context en què es produeixen aquestes situacions i dilluns va haver-hi també un altre sobre aquesta qüestió.

Així mateix, ha detallat que divendres es van emetre dos reportatges: un elaborat pels serveis informatius i un altre d'una productora valenciana sobre refugiats en l'illa de Lesbos a Grècia, mentre que dissabte tant en la televisió com en els butlletins de ràdio "es va fer ressò de l'arribada dels refugiats".

Finalment, diumenge, dia de l'arribada dels vaixells, van estar "informant des de les xarxes i des de primer hora del matí en web, ràdio i tots els butlletins i àmpliament en l'informatiu del mig dia i la nit amb informació ben contextualitzada sobre la situació dels refugiats", ha emfatitzat per a destacar la informació "precisa, rigorosa i de qualitat" que es va oferir des dels mitjans públics valencians.

Amb tot, al seu juí, "val més fer la informació, que passar-se i caure en el que seria completament contrari a un servei públic". "Som prudents i estic ben orgullosa de la cobertura que es va fer en À Punt sobre aquesta i altres notícies importants que hi ha hagut en els últims dies", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento