Comunitat Valenciana

Ribó insta a treballar perquè els migrants de la flota de l'Aquarius puguen anar al "millor lloc" que desitgen

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat aquest dilluns a treballar perquè els migrants que van arribar aquest diumenge a la ciutat a bord de la flotilla de l'Aquarius després de ser rescatats en el Mediterrani puguen anar al "millor lloc" que desitgen, al mateix temps que ha defès que "puguen fer-ho amb la condició de refugiat".
Ribó en el balcó de l'Ajuntament després d'oferir València com a ciutat refugi
Ribó en el balcó de l'Ajuntament després d'oferir València com a ciutat refugi
Europa Press
Ribó en el balcó de l'Ajuntament després d'oferir València com a ciutat refugi

Així mateix, el primer edil ha valorat el desenvolupament de l'operació duta a terme per a rebre i atendre aquestes persones i ha afirmat que la capital valenciana, que "volia ser una ciutat acollidora, ho ha sigut amb molt èxit".

Ribó ha considerat "molt positiu" el funcionament de l'operatiu per a atendre els més de 600 migrants que van arribar a València a bord dels vaixells Aquarius, Orione i Dattilo. "Tot ha funcionat perfectament. València volia ser una ciutat acollidora i ha sigut una ciutat acollidora amb molt d'èxit", ha exposat.

El responsable municipal ha comentat, després de la finalització del dispositiu de recepció i acolliment, que a partir d'ara s'ha de "treballar perquè totes aquestes persones refugiades puguen accedir al millor lloc que desitgen". "O anar-se'n a un altre país, o romandre en la ciutat, o traslladar-se a un altre lloc de l'Estat espanyol però que

puguen fer-ho amb la condició de refugiat", ha manifestat Joan Ribó.

"Com a alcalde de València he de manifestar que el final de l'operació Esperança Mediterrània d'acolliment dels refugiats ha sigut un final molt positiu i amb molt pocs problemes. Només constatar dos: la falta de traductors d'àrab i, d'altra banda, durant molt poc de temps, la falta de gorres, perquè feia molt de sol", ha agregat.

No obstant açò, Joan Ribó ha assenyalat que açò han sigut "dos problemes totalment menors" i ha reiterat que "ha funcionat perfectament tot el dispositiu". "Hem sigut felicitats per totes les organitzacions", ha declarat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento