Comunitat Valenciana

Ábalos confirma la fi del peatge de l'AP-7 Alacant-Tarragona a la fi de la concessió

  • Això ocorrerà al desembre de 2019, segons ha declarat el ministre de Foment, José Luis Ábalos.
  • No hi ha una unanimitat en les xifres que ha d'assumir l'erari públic respecte a les facilitades per l'Executiu del PP.
AP-7
AP-7
ABERTIS - Archivo
AP-7

El Govern d'Espanya alliberarà els peatges de les autopistes la concessió de les quals de 50 anys acaba entre aquest exercici i l'any 2021, segons ha avançat el nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, en una entrevista concedida a El País i recollida per Europa Press.

La decisió afecta directament l'AP-1 entre Burgos i Armiñón (Àlaba), de 84 quilòmetres, la concessió dels quals venç el pròxim 30 de novembre, i l'AP-7, entre Alacant i Tarragona, i l'AP-4, entre Sevilla i Cadis, les concessions de la qual conclouen el 31 de desembre de 2019 i compten amb 468 quilòmetres en total.

Ábalos anuncia a més que auditarà els costos i els terminis de la relicitació de les nou autopistes de peatge fetes fallida que ha rescatat l'Estat i el concurs del qual estava previst per a la segona mitat d'enguany.

El ministre de Foment assenyala que ha d'avaluar la decisió sobre el futur d'aquestes vies al costat dels ministeris d'Hisenda i d'Economia ja que tant el cost de la compensació que ha de pagar l'Estat a les antigues concessionàries com els ingressos d'una possible reprivatizació afecten el dèficit de l'Estat. Sobre aquest punt, el ministre assegura que no hi ha una unanimitat en les xifres que ha d'assumir l'erari públic respecte a les facilitades per l'Executiu del PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento