Comunitat Valenciana

El tramvia retalla des d'aquest dilluns un 20% el servei per l'horari estival

  • La línia 6 és la més afectada, ja que perd un tren de reforç entre Tarongers i Tossal del Rei.
  • Ferrocarrils al·lega que la demanda cau entre un 20% i un 40% per la fi de les classes i les vacances.
  • L'horari intermedi, que equival al d'un dissabte, s'aplicarà en el metro del 2 de juliol al 31 d'agost.
Un convoy de la línea 4 del tranvía, a su paso por la estación de Pont de Fusta.
Un convoy de la línea 4 del tranvía, a su paso por la estación de Pont de Fusta.
20MINUTOS.ES
Un convoy de la línea 4 del tranvía, a su paso por la estación de Pont de Fusta.

La retallada de servei que aplica cada any Metrovalencia amb la finalització del període lectiu en els centres escolars i universitats comença a aplicar-se aquest dilluns en les línies del tramvia. Ferrocarrils de la Generalitat inicia l'anomenat servei intermedi en les línies del tramvia (4, 6 i 8), la qual cosa suposa un descens de més del 20%, paral·lel, segons fonts de l'empresa pública, al que es produeix en la demanda.

De fet, la línia més afectada serà la 6, que perd el tramvia de reforç que durant l'any funciona entre Tarongers i Tossal del Rei, la qual cosa implica que la freqüència de pas s'allarga des dels 10 fins als 20 minutos.

La reducció de circulacions arriba enmig d'una vaga específica dels maquinistes del tramvia. Els sindicats van desconvocar la setmana passada els aturs per a continuar la negociació. El termini expira aquest dimarts, quan hi ha prevista una reunió entre els representants sindicals i l'adreça de FGV, en el qual aspiren a aconseguir un acord definitiu.

La implantació de l'horari d'estiu arribarà a les línies del metro el 2 de juliol i suposa estendre les freqüències de pas d'un dissabte als dies laborables de juliol i agost, a causa del descens de la demanda de viatgers, que FGV xifra en un 20% al juliol i en fins a un 40% durant el mes d'agost.

FGV ha reduït en els últims anys el servei intermedi, ja que abans de 2015 va arribar a aplicar-lo també durant la segona quinzena de juliol i la primera de setembre, al·legant llavors que la demanda baixava per ser període no lectiu en centres escolars i universitats.

Les protestes dels usuaris pel que veien com una retallada encoberta del servei van derivar en l'acotament del servei intermedi a juliol, agost i Nadal.

En total, com va publicar 20minutos el passat mes de gener, el calendari publicat per a enguany per l'empresa pública reflecteix 102 dies de servei intermedi, en els quals s'inclouen la primera setmana de gener, els mesos de juliol i agost (excepte els diumenges i festius, on encara es redueix més) i l'última setmana de desembre.

A aquests cal afegir els 64 diumenges i festius programats, de manera que seran 199 els dies amb circulacions ordinàries de dies laborables, el 55% del total.

En el cas de les línies del tramvia, el servei intermedi és més prolongat, en estendre's a la segona quinzena de juny i aplicar-se també en Falles i Pasqua.

En aquest cas, la incidència de les vacances universitàries en la demanda de viatgers és més elevada, ja que el tramvia circula pels campus de Tarongers, Universitat Politècnica i Burjassot.

Reforç per a la nit de Sant Joan

Metrovalencia oferirà servei especial de metro i tramvia la nit del pròxim dissabte amb motiu de les celebracions de Sant Joan. La previsió és oferir un servei del 85% en cas que la vaga no siga desconvocada, i del 100% si s'anul·la. Funcionarà pràcticament tota la nit, amb major afluència en les platges, segons fonts de FGV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento