Comunitat Valenciana

Fiscalia demana nul·litat d'acomiadament del treballador de l'Institut d'Investigació La Fe que denuncià irregularitats

  • La Fiscalia Provincial de València ha demanat en un juí la nul·litat de l'acomiadament disciplinari d'un treballador de l'Institut d'Investigació La Fe de València, pertanyent al sector públic de la Generalitat, que havia denunciat davant la pròpia entitat i posteriorment al ministeri fiscal l'existència de possibles pràctiques i actuacions il·legals i fraudulentes en l'àmbit comptable i de la contractació.
Hospital Universitari La Fe de València
Hospital Universitari La Fe de València
GVA - Archivo
Hospital Universitari La Fe de València

Segons ha informat la Fiscalia en un comunicat, aquesta petició la va formular en el juí celebrat dimecres passat davant el Jutjat social número 10 de València entre el treballador i la fundació. La Fiscalia considera que, per part de l'empresa, s'havia vulnerat el dret fonamental a la indemnitat (tutela judicial efectiva) i el principi de no discriminació.

Segons han informat fonts de la Fiscalia, es tracta de la primera vegada que es demana una nul·litat d'un acomiadament per discriminació pel fet d'haver presentat l'afectat una denúncia prèvia per irregularitats.

El ministeri fiscal va fonamentar la seua petició de nul·litat de l'acomiadament per vulneració de drets fonamentals, entre altres raons, en la necessitat de garantir "la no discriminació i atorgar protecció efectiva davant de les represàlies, sobre les persones denunciants d'actuacions il·legals en l'àmbit empresarial o del sector públic".

La sol·licitud del ministeri fiscal es va formular en l'exercici de la funció constitucional i legal, de promoure l'acció de la justícia en defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques, en els processos laborals davant la jurisdicció social (articles 124 CE, 541 LOPJ, 3.3 EOMF i 177 LRJS).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento