Comunitat Valenciana

Josep Piera reflexiona sobre el component identitari i ritual de la paella en 'El llibre daurat'

  • L'escriptor valencià Josep Piera (Beniopa, 1947) repassa tot allò que la paella representa, la identitat, el simbolisme i la ritualització que envolta el fet de cuinar i menjar aquest típic plat valencià en 'El llibre daurat: la història de la paella com no s'ha contat mai'.
Josep Piera cuinant una paella
Josep Piera cuinant una paella
ARCHIVO JOSEP PIERA
Josep Piera cuinant una paella

L'obra es presenta aquest divendres, a les 20.00 hores, en la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia en una nova sessió del cicle de presentacions '#EnVeuAlta a la Biblioteca'.

Piera ja va dedicar l'any 2000 un llibre a la cuina arrossera, 'Els arrossos de casa i altres meravelles'. Ara presenta 'El llibre daurat', que "no és un llibre sobre gastronomia, no és un receptari, sinó un volum que parla de tot allò que envolta al plat més conegut dels valencians: la paella".

Així, el potea i narrador escriu sobre la seua història i analitza tot allò que la paella representa, la identitat, el simbolisme i la ritualització que envolta el fet de cuinar i menjar una paella.

Josep Piera estarà acompanyat en l'acte per la poeta Àngels Gregori i pel director del MuVIM, Rafa Company. Com cada any per aquestes dates, la sessió #EnVeuAlta serà un especial "a la fresca" pel que la Biblioteca es desplaçarà al pati del Centre la Beneficència.

En finalitzar la presentació els assistents gaudiran de la creació sonora Paella Sònica, dirigida per Adolf Murillo i interpretada per l'alumnat de l'IES Arabista Ribera-Carcaixent amb el sistema Soundcool, Joan Soriano, Percussió Solista, Montse Briceño, Flauta Solista, i Pasqual Adrià, Guitarra Solista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento