Comunitat Valenciana

El tancament de les clíniques iDental afecta a 20.000 pacients

  • El tancament ”encobert” de les dues macroclíniques de la província ha derivat en l'abandó dels tractaments.
Una clínica Idental
Una clínica Idental
Europa Press
Una clínica Idental

El Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de València (Icoev) va denunciar aquest dijous l'abandó de tractaments que estan patint els prop de 20.000 pacients de les clíniques iDental de la província de València després del tancament “encobert” dels centres.

Segons fonts de l'organització, l’Icoev ha pogut constatar que les macroclíniques situades en el carrer Mariano Cubells de València i Professora Ana Rojo d'Alfafar han tancat les seues portes “sense previ avís” després que es comunicara als treballadors que no han d'acudir al lloc de treball “sobre la base d'un permís retribuït”.

La situació en aquestes clíniques ha anat “degenerant” en les últimes setmanes ja que els treballadors “no podien atendre als pacients per falta de material disponible”, segons denuncia l’Icoev. A més de l’“impagament” a proveïdors s'ha sumat el de salaris, la qual cosa va motivar que els empleats es declararen en tres dies en vaga, fa dues setmanes.

Per tot açò, el president del Col·legi, Enrique Llobell, insta a la propietat d’iDental a “assumir les seues responsabilitats tant amb els pacients como amb els treballadors i a oferir als afectats una solució viable per a continuar els seus tractaments o retornar els diners a uns pacients que han acabat abandonats a la seua sort i és que no pot ser que es queden sense dents i sense diners”.

Llobell recorda que “lamentablement” no és la primera vegada que açò passa i que ja són “massa els casos de clíniques tancades i usuaris abandonats”. El president dels odontòlegs valencians critica la “mercantilització” de l'Odontologia i com en algunes clíniques el pacient “ha deixat de ser tal per a convertir-se en un client al que facturar”. Així mateix, ha criticat la “falta de regulació”, especialment la de publicitat sanitària.

La UCV acudeix a la Fiscalia 

La Unió de Consumidors de València (UCV) ha denunciat a la mercantil per un possible delicte d'estafa davant la Fiscalia Provincial, òrgan al que també ha sol·licitat que les financeres deixen de cobrar les quotes pendents als afectats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento