Comunitat Valenciana

Puig davant l'arribada de l'Aquarius: "Hem passat de la València de la Gürtel a la Comunitat de la solidaritat"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Aquarius
Aquarius
MÉDICOS SIN FRONTERAS TWITTER
Aquarius

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que la Comunitat Valenciana ha passat de ser "la de la Gürtel" a ser la de la "solidaritat" amb la pròxima arribada dels més de 600 refugiats que naveguen a bord de l''Aquarius' i altres dos embarcacions. El PP ha mostrat el seu suport a l'acolliment, però ha exigit a l'executiu autonòmic no convertir-lo en "un espectacle televisiu".

Puig s'ha pronunciat així en la sessió de control en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, sobre el grau de compliment pressupostari, i qui, així mateix, ha demanat al Consell no fer de l'acolliment "un espectacle televisiu" i "deixar actuar els professionals"·.

El president ha destacat que aquesta setmana s'han mostrat dos cares de la Comunitat: la del passat amb la "constatació del finançament irregular del PP", la qual cosa suposa "el paradigma del passat", i una altra que és "la del present" que exhibeix l'autonomia com "la regió europea que ha fet un gest humanitari per a acollir persones".

"Hem passat de la hipoteca reputacional de la corrupció a la imatge com a referència de la solidaritat, de la València de la Gürtel a la Comunitat de la solidaritat. Hui la imatge de la Comunitat és millor i

dissabte el Port de València serà el port de la dignitat d'Europa", ha emfatitzat per a indicar que com va dir el comissari europeu d'Immigració: "Aquesta és la posada en pràctica de la verdadera solidaritat cap a eixes desesperades i vulnerables gents".

"EL DIA DESPRÉS DE LES FOTOS"

Sobre aquesta qüestió, la síndica del PPCV ha destacat que la Comunitat és "solidària" i ha agraït a les organitzacions i institucions que estan col·laborant en l'operatiu d'acolliment la seua tasca "davant aquest fet dramàtic", especialment a Creu Roja i l'Església Catòlica que estaran "el dia després de les fotos".

Així mateix, ha demanat al cap del Consell que no convertisca

l'arribada de l''Aquarius' en "un espectacle televisiu". "Deixen actuar els professionals amb caritat, humanitat i solidaritat", ha indicat.

Referent a açò, Puig li ha recordat que el Consell ja va voler participar d'una operació de solidaritat amb un intent de "noliejar un barco finançat per empreses privades", però "el Govern va dir que no podíem ser solidaris i ara han canviat les coses i hi ha un govern que ens deixa ser-ho", ha afirmat en al·lusió a la intenció de la Generalitat el 2015 d'utilitzar un barco de Baleària per a portar 1.100 refugiats sirians des de l'illa grega de Lesbos a València.

Puig ha remarcat que "tota la societat valenciana, al marge de conviccions religioses o de qualsevol altre tipus" és "benvinguda a la causa comuna de la humanitat" perquè des del Consell no tenen "cap problema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento