Comunitat Valenciana

Una nova app permet avisar en temps real de la presència de meduses

  • L'eina permet fer un seguiment de les picades més greus d'aquests animals marins.
  • Ofereix informació sobre la perillositat de les diferents espècies i com actuar en cas de picada.
Medusa luminescent
Medusa luminescent
UA
Medusa luminescent

Dos investigadors de la de la Universitat d'Alacant, el CIBER de Malalties Respiratòries (CIBERES) i el Laboratori d'Inmunoalergia de l'Institut d'Investigació Sanitària Fundación Jiménez Díaz (IIS-FJD) han desenvolupat una nova app que permet alertar en temps real" de la presència de meduses i fer un seguiment de les picades més greus.

Medusapp és el nom de la nova app gratuïta desenvolupada pels dos investigadors, antics alumnes de la Universitat Politècncia de València, que permet a qualsevol persona advertir de l'albirament d'una medusa i oferir en temps real un mapa dels llocs on es detecta la seua presència. A més, ofereix informació sobre la perillositat de les diferents espècies i com actuar en cas de picada.

Qualsevol persona pot advertir de l'albirament de meduses, per a la qual cosa envia a l'aplicació tant la foto de l'espècie com l'abundància i grandària. Aquestes dades es publiquen a través del mapa en la web www.medusapp.net o bé des d'una opció en l'app per a accedir al mateix mapa. També es pot informar d'altres albiraments com ara taques d'oli, bromeres o plàstics.

A més, en el cas que haja patit una picada, l'usuari pot enviar una foto d'ella juntament amb altres dades, com el temps transcorregut des de la mateixa, si ha patit picades anteriors i el tipus d'espècie que li ha picat. No obstant açò, aquestes imatges no es publicaran, com sí es fa amb els albiraments.

"L'objectiu principal és que l'usuari envie informació que uns altres podran utilitzar per a saber si hi ha meduses, clar. Hi ha altres aplicacions que adverteixen específicament dels riscos de trobar-te meduses platja per platja, però en el nostre cas el que promovem és que siguen els usuaris els qui aporten la informació en temps real, podent elaborar-se al mateix temps un mapa dels llocs on detecten la presència de l'animal", ha apuntat Eduardo Blasco, un dels desenvolupadors de l'app i informàtic per la UPV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento