Comunitat Valenciana

'El Jardí del meu hospi', un espai "colorista" perquè els xiquets ingressats en la Fe puguen evadir-se

  • L'Hospital La Fe de València ha inaugurat aquest dimecres el jardí de jocs en el qual han transformat el seu terrat, un espai "colorista i irreal" en el qual els xiquets poden "evadir-se i gaudir" durant el seu ingrés hospitalari en creuar eixa porta.
Nou jardí per als xiquets pacients de la Fe en el terrat
Nou jardí per als xiquets pacients de la Fe en el terrat
JUEGATERAPIA
Nou jardí per als xiquets pacients de la Fe en el terrat

La gerent de l'Hospital, Mónica Almiñana, ha presentat aquest espai al costat de la presidenta de la Fundació Juegaterapia, Mónica Esteban, entitat que ha engegat aquest jardí, el qual ha estat dissenyat de forma solidària pels arquitectes Lorena del Río i Iñaki Carnicero, de l'estudi RICA. A l'acte també han assistit la directora general i Règim Econòmic, Carmelina Pla i l'exjugador de futbol Santiago Cañizares.

'El jardí del meu Hospi' és un espai de 1.200 metres quadrats dividits en dos espais, un per a menors i un altre per a adolescents amb jocs, sobre els quals pengen tres 'meduses' gegantes elaborades amb cordes de colors. A més, hi haurà un amfiteatre per a gaudir d'espectacles.

Sobre aquest tema, l'arquitecte Iñaki Carnizero ha explicat que el projecte es va enginyar a partir de les llistes de necessitats que els van traslladar els xiquets ingressats en les entrevistes que van mantindre. Els xiquets demanaven "espais de colors irreals, un paisatge artificial en el qual en creuar la porta pogueren evadir-se i gaudir".

Així, Lorena del Río ha apuntat que van voler crear "un espai que no tinguera res a veure amb l'hospital" i que "transporta-se els xiquets ingressats a un altre món". Per a açò, van idear unes estructures gegantes penjandes perquè foren "un joc amb els núvols en el qual cadascun veu el que veu: una flor gran, una medusa o un plat volant". Encara que s'han quedat com a 'meduses'.

D'aquesta manera, es vol potenciar la creativitat dels xiquets fins i tot quan romanen ingressats en les seues habitacions sense poder eixir. Així mateix, han ideat aquest espai "molt colorista" perquè a aquest hospital "capdavanter" li falta un poc de color i la varietat de tons "ho endolceix" i ho fa "més amable".

Així, hi ha dos recintes units i amb accessos independents per dos portes. En el primer hi ha uns seients disposats en amfiteatre per a gaudir d'espectacles i una zona enjardinada que serveix de connexió entre els dos recintes on els més xicotets té el seu pàrquing de motos i 'Kiciclos' per a recórrer el jardí.

En el segon espai hi ha una rampa que permet els xiquets eixir a jugar i diverses engrunsadores. A més, tindran una taula de ping pong, porteries de futbol, cistelles de bàsquet, tobogans, balancins i futbolins.

Marta, una xiqueta ingressada, ha comentat que passen molt de temps ingressats, amb moltes hores sense poder eixir de l'habitació, i que està "molt bé" disposar ara d'un espai de colors en el qual prendre l'aire.

COL·LABORACIÓ SOLIDÀRIA

Sobre aquest tema, Mónica Almiñana ha ressaltat que ara els xiquets tindran aquest espai en el qual jugar gràcies a la Fundació Juegaterapia i a la col·laboració solidària de diverses empreses, així com les donacions de milers de persones que van enviar missatges de text per a ajudar.

La presidenta d'aquesta Fundació ha explicat que quan va posar el peu en aquest terrat fa quatre anys es "van enamorar bojament" d'aquest espai, però "sobretot dels xiquets" i que eixe amor és el que els fa "imparables". Es tracta del tercer jardí infantil que engega aquesta Fundació i en l'actualitat està recaptant fons per a un projecte en l'Hospital Clínic de València.

Per la seua banda, l'exfutbolista Cañizares ha destacat que els xiquets ingressats podran divertir-se i relaxar-se del color i d'aquest espai que resulten fonamentals sobretot en aquells dies que és "difícil somriure" i li haguera agradat que el seu fill poguera haver-ho gaudit durant els 15 mesos en els quals va estar ingressat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento