Comunitat Valenciana

Podem creu que Huerta ha de dimitir si va defraudar: "No són tolerables actuacions que puguen assimilar-nos a les de PP"

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha considerat aquest dimecres que el ministre de Cultura, Màxim Huerta, ha de dimitir si es confirmen les dos condemnes per una presentació incorrecta de l'autoliquidació de l'IRPF dels exercicis 2006, 2007 i 2008. "No és tolerable que es permeta en aquesta nova majoria en el Congrés actuacions que puguen assimilar-nos a les del PP", ha assenyalat.
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
PODEM - Archivo
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ

Així ho ha indicat Estañ als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, en relació a la informació que publica 'El Confidencial' que apunta que Huerta va ser condemnat en dos sentències emeses al maig de 2017 per infracció de l'article 191.1 de la Llei 58/2003 "per deixar d'ingressar en el termini establit en la normativa de cada tribut el deute tributari que haguera de resultar de la correcta autoliquidació de tribut", com a conseqüència de la presentació incorrecta de l'autoliquidació de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent als tres exercicis 2006, 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, ha admès que aquesta situació "preocupa" atés que es tracta d'un membre d'un Consell de Ministres que "s'acaba de formar" i en el qual "ha primat l'escenificació i el simbòlic" i, per tant, "que comence amb una notícia així no és gens positiu", ha agregat.

Al seu juí, de confirmar-se les sentències "hauria de dimitir" perquè "no és tolerable que es permeta en aquesta nova majoria en el Congrés actuacions que puguen assimilar-nos a actuacions del PP", ha indicat, per a reprovar que "un ministre utilitze enginyeria fiscal per a pagar menys a Hisenda". "Pensem que no és presentable i ha de donar les explicacions pertinents i si es confirma, dimitir", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento