Comunitat Valenciana

La Mesa por la Educación en Libertad demana una reunió a Celaá per a explicar-li la situació "real" a la Comunitat

  • El portaveu de La Mesa por la Educación en Libertad, Vicente Morro, ha anunciat que van a sol·licitar una reunió amb la nova ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, per a poder explicar-li "la situació real de l'educació a la Comunitat Valenciana" en la qual l'entitat denuncia que la llibertat d'elecció de les famílies "del model educatiu que desitgen per als seus fills es veu vulnerada en moltes ocasions per la Generalitat".

Morro, després de l'última reunió de La Mesa por la Educación en Libertad, ha mostrat en un comunicat la "satisfacció" de l'entitat per comptar amb una ministra "que respecta l'educació concertada i que en les seues primeres declaracions ha mostrat sensibilitat amb les dos xarxes educatives". "No podem oblidar que la ministra prové d'una comunitat on el 50 per cent de la xarxa de centres són concertats", ha recalcat.

Així mateix, ha expressat l'"esperança" que el nou equip ministerial done una "embranzida real" a la Formació Professional Dual, "una altra de les facetes en la qual destaca l'educació en la comunitat autònoma basca i que esperem que es puga implantar amb efectivitat en la resta d'Espanya".

"Ens ha agradat la voluntat de diàleg que ha anunciat des de la seua presa de possessió i per açò creiem positiu que puga reunir-se amb la Mesa, que agrupa pares, sindicats i titulars de centres educatius, i escoltar les inquietuds que ens han fet unir-nos i consolidar un projecte que defèn, per damunt de tot, la llibertat d'educació", ha apuntat.

En aquest sentit, el portaveu de la Mesa ha recordat que tenen "moltes idees que aportar per a poder millorar el sistema educatiu valencià i poder exportar projectes valencians a la resta d'Espanya i considerem convenient que Isabel Celaá escolte tots els actors de l'educació valenciana i que no es quede només amb escoltar el conseller, que segueix considerant erròniament la xarxa concertada com subsidiària de la pública", en referència a Vicent Marzà.

DADES DE MATRICULACIÓ

Durant la reunió s'han analitzat els casos que fet públics la Conselleria després del període d'admissió, en els quals s'assenyala que els centres més demandats a la Comunitat són públics, "invertint la tendència de les últimes dècades fins a quasi desaparéixer els centres concertats entre els 20 primers llocs", ha assenyalat.

Segons Vicente Morro, "la Conselleria torna a fer titulars tendenciosos sense aportar ni una dada real, sense donar xifres, per la qual cosa anem a sol·licitar a la Generalitat els nombres reals de sol·licituds i places adjudicades de tots els centres valencians perquè és inaudit que d'un any a un altre desapareguen ràpidament els col·legis concertats quan, en quasi tots ells, hi ha un enorme excés de demanda sobre les possibilitats d'oferta dels centres, acreditant una reiterada demanda social".

"CENTRES DOPATS"

Morro ha denunciat que enguany "molts centres públics han anat dopats al període de matriculació en tindre el privilegi d'oferir aules gratis de dos anys, no ocorrent el mateix en altres escoles infantils i centres concertats".

"La Generalitat ha trencat la igualtat de condicions i ha donat als centres menys demandats el regal d'aules gratis de dos anys per a omplir-les de xiquets. No ha millorat la qualitat educativa dels centres, no els ha dotat de més recursos en la resta de nivells, si no que ha oferit gratuïtat davant de la qualitat d'altres col·legis", ha assenyalat.

L'entitat espera que la Conselleria, "en honor de la deguda transparència", facilite les dades per a "poder conéixer la situació real de la matrícula" i no "la informació de ciència ficció que han explicat sense donar ni una sola xifra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento