Comunitat Valenciana

Estañ (Podem) demana a Bonig que siga "conseqüent" i es marxe: "Si 'el que la fa, la paga', a la Vall d'Uixó es va fer"

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha reclamat aquest dimarts que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, "hauria de ser conseqüent amb les seues declaracions i marxar-se": "Si 'el que la fa, la paga' i, segons la sentència de la Gürtel, en la Vall d'Uixò (Castelló) es va fer, entenem que Bonig hauria d'assumir responsabilitats polítiques".
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORST VALENCIANES - Archivo
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu

La formació morada subratlla en un comunicat que la sentència del jutjat central penal de l'Audiència Nacional afirma que un dels actes electorals amb els quals la 'popular' va obtindre l'Alcaldia de la Vall d'Uixó en 2007 "va ser finançat amb diners negres per empresaris que

obtenien a canvi obra pública de l'ajuntament que va liderar Bonig arran d'eixes eleccions".

El també síndic del grup parlamentari de Podem ha subratllat que "és impossible parlar de regeneració quan s'ha format part del govern" de l'expresident Francisco Camps "i s'han guanyat eleccions amb diners negres".

Podem ha asseverat que el PPCV "es va finançar il·legalment, com va confessar Ricardo Costa, els empresaris imputats i ha certificat l'Audiència Nacional". "No n'hi ha prou amb demanar perdó; si el PPCV vol regenerar-se, els actors principals d'aquella tenebrosa etapa haurien d'assumir responsabilitats polítiques i apartar-se", ha afegit el partit.

Per a Estañ, "no es tracta de casos aïllats sinó d'una forma de govern", per la qual cosa és "fonamental mantindre el PP allunyat de les institucions per a poder recuperar els diners que van robar", ha reivindicat.

"Mai sabrem què hauria passat en els ajuntaments i quins drets s'haurien rescatat si el PP no haguera anat dopat a les eleccions. Bonig hauria d'aplicar la seua mateixa coherència i assumir responsabilitats polítiques", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento