Comunitat Valenciana

Oltra: "Es demostra que el PP saquejava els fons públics per a perpetuar-se mentre retallaven drets"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest dilluns que la sentència de l'Audiència Nacional que conclou que el PP valencià es va finançar de manera "irregular" demostra que es van quedar "curts" quan van denunciar que el PP "saquejava els fons públics per a perpetuar-se mentre retallaven drets".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
GVA - Archivo
Mónica Oltra

Oltra s'ha referit així al Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional, que ha condemnat a 4 anys de presó l'ex-secretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa i ha absolt l'ex-vicepresident de la Generalitat Vicente Rambla pel finançament irregular del partit liderat aleshores per Francisco Camps en les eleccions de 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que "no només queda acreditada una comptabilitat no veraç" sinó que "queda acreditat que el PP durant les campanyes de les eleccions autonòmiques de 2007 i de les generals de 2008 es finançament de manera il·legal".

"Demostra que el PP havia instal·lat en les institucions valencianes una corrupció sistèmica i sistemàticament que saquejava els fons públics per a perpetuar-se en el poder amb aquest finançament il·legal mentre retallaven drets i serveis públics en un moment en el qual esclatava una de les pitjors crisis que s'han viscut en aquest país", s'ha lamentat.

D'aquesta manera, ha recalcat que els tribunals "confirmen alguna cosa que sabíem en tota Espanya, que el PP saquejava les arques públiques en benefici propi".

En eixe sentit, ha insistit que ara els tribunals "comencen a confirmar alguna cosa que ja començarem a denunciar en 2009, i que fins i tot ens quedem curts, respecte a la trama corrupta que van instal·lar en aquest país".

Preguntada per l'absolució de Rambla, ha comentat que "té a veure amb les proves que han practicat", però el que és "obvi" és que "la corrupció estava instal·lada al més alt nivell del PP i que era generalitzada".

De la mateixa manera, també s'ha referit al fet que el tribunal no haja emès en la seua sentència "pronunciament algun" sobre les possibles responsabilitats de Francisco Camps en el finançament irregular del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV) a pesar de donar total credibilitat a la confessió que va fer en el juí Costa, en la qual va assegurar que "les decisions importants i bàsiques" les va prendre l'expresident.

Així, ha comentat que "el problema és que les persones penalment responsables van dir la veritat quan els delictes ja havien prescrit". "No és que no s'hagueren produït és que en haver passat el temps no es poden perseguir", ha aclarit.

No obstant açò, ha recordat que Camps està imputat en altres causes i per açò ha advertit que "açò no s'acaba amb aquest sentència". "Lamentablement una corrupció generalitzada ha portat al fet que en cada cas, en cada gran esdeveniment i acció hi haja al voltant una trama corrupta i lamentablement, perquè segueixen tacant el nom de la Comunitat Valenciana, seguirem assistint a notícies com aquesta", ha assenyalat.

Per açò, ha recalcat que cal felicitar-se perquè en 2015 "els ciutadans "van decidir traure la corrupció de les institucions com ara ha succeït també el govern d'Espanya on el partit corrupte ja no governa". "Això demostra que era molt important que la moció de censura traguera la corrupció del PP del Govern d'Espanya on seguia instal·lada", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento