Comunitat Valenciana

Compromís diu que es demostra que el PPCV és "corrupte" i cal "mantindre-ho lluny de la caixa"

  • El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assegurat que la sentència de la branca valenciana del cas Gürtel no els ha sorprès, encara que s'"alegren" de la condemna, que demostra que el PPCV "ja no és presumptament corrupte, és un partit corrupte" i el que cal fer és "mantindre-ho fora o lluny de la caixa tot el temps que puguem" perquè "quan tenen possibilitat d'accedir a la caixa tiren mà d'ella per al seu propi benefici, no dels valencians".
Fran Ferri
Fran Ferri
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Fran Ferri

Així s'ha pronunciat Ferri en declaracions als mitjans després de conéixer-se que el Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a quatre anys de presó l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa i absol únicament l'ex-vicepresident de la Generalitat Vicente Rambla pel finançament irregular del partit liderat aleshores per Francisco Camps en les eleccions de 2007 i 2008.

A més, arreplega en la sentència per la qual condemna 18 persones a penes d'entre quatre i sis anys i nou mesos de presó, que el PPCV es va finançar de manera "tan absolutament irregular" durant les campanyes electorals de 2007 i 2008 que "va ser delictiva".

El portaveu de Compromís ha indicat que açò "vé a corroborar" el que la seua formació porta denunciant des de fa "molts anys" i davant el que la bancada del PP els acusava de "ser uns tremendistes" i estar "explicant històries que no eren veritat".

"És una sentència que diu clarament que el PP es va estar finançant il·legalment durant les campanyes de 2007, 2008 i 2009, el PP assistia dopat a les eleccions, però no amb diners privats, que tampoc seria correcte, sinó amb diners públics que havien d'haver anat a sanitat, educació o dependència però va anar en detriment de la qualitat de vida dels valencians", ha dit.

Ha recordat que, a més, aquests fets es van produir en anys "molt negatius per als valencians econòmicament" i "aquests diners que el PP va robar de les butxaques dels ciutadans haurien anat molt bé" per a millorar la situació en eixos moments.

Ara, ha agregat Ferri, eixirà la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, "dient que ja va demanar perdó en el seu moment i que el PP valencià és un partit nou i tot això" però espera que el partit "isca i assumisca la seua responsabilitat" amb "una condemna ferma a la gestió de Camps".

DEMANA QUE CAMPS DEIXE EL CJC

També ha tornat a demanar a l'expresident Francisco Camps que abandone el Consell Jurídic Consultiu (CJC) perquè "no és correcte que una persona que va permetre que el seu partit robara els diners dels valencians estiga assessorant jurídicament al Consell".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento