Els treballs previs a la creació del túnel de l’AVE s’iniciaran el mes de març

Caldrà un any perquè comencin a excavar. Un cop adjudicat divendres passat el túnel de l’AVE pel centre de Barcelona a l’empresa Sacyr Vallehermoso, els primers treballs començaran entre el març i l’abril. L’inici el marcaran els treballs preparatoris previs a l’excavació del tram que transcorre soterrat de Sants a La Sagrera.D’aquí a dos mesos s’iniciarà la construcció de la tuneladora especial que haurà de foradar el tram que transcorre per sota dels carrers Mallorca, Provença i l’avinguda Diagonal.

El convergent Josep Antoni Duran i Lleida (CIU) va declarar ahir des del temple, el qual va visitar, que defensa que l’AVE passi per Barcelona però no que circuli per sota de la Sagrada Família. I va dir que defensarà aquesta postura a Madrid.

3 preguntes sobre...

Els 35 mesos d’obres pas a pas

1 Excavaran amb tuneladora a tot el tram? Sí que la usaran a bona part del recorregut (4.832 m). Als primers 422 m i als 395 m últims s’excavarà pel mètode entre pantalles.

2 Es prenen mesures de seguretat extres? Adif està analitzant alguns edificis per on transcorre el túnel. A la Sagrada Família es construirà una pantalla impermeable soterrada.

3 Hi ha un calendari establert? Després de retards acumulats d’anys, la previsió del Ministeri de Foment és que l’AVE arribi a la frontera francesa al 2012.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento