Comunitat Valenciana

Montón ofereix "diàleg, diàleg i diàleg" a les CCAA i es bolcarà en la sanitat universal i la dependència

  • La nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha assenyalat aquest dilluns que es bolcarà a recuperar l'atenció sanitària universal, en la Llei de dependència i en "posar a les persones en el centre de totes les decisions", tot açò des del "diàleg, diàleg i diàleg i cerca de consens" amb les comunitats autònomes. "Les portes del ministeri estan obertes", ha recalcat.
Carmen Montón
Carmen Montón
Europa Press
Carmen Montón

Montón ha realitzat aquestes declaracions després de l'acte de pas de competències a la nova la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en un acte al que també ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Sobre aquest tema, ha explicat que des de dijous passat estava ja treballant amb el seu equip per a retornar l'assistència sanitària de manera universal. Montón ha explicat que no pot comprometre's a fixar la data en la qual es derogarà el decret d'exclusió sanitària, perquè la "maquinària" del Ministeri és "més gran", però ha recalcat que treballaran per a "deixar ben clar que la salut és un dret i que no admetem l'exclusió sanitària per raó de procedència, origen o situació administrativa".

En aquesta línia, ha recalcat que aquest dret és "el que ha de defendre un govern decent, que és aquell el que no deixa ningú arrere i una societat decent i solidària, com és l'espanyola, tampoc vol tindre una exclusió sanitària".

"No estem parlant de diners sinó de salut individual i comunitària perquè la comunitat també es perjudica si hi ha persones desateses pel sistema per la falta de vacunacions o les malalties de declaració obligatòria, que són les contagioses, i que queden sense registrar", ha advertit.

LES PERSONES, EN EL CENTRE

D'aquesta manera, ha assenyalat que el seu repte és "posar a les persones en el centre de totes les decisions" i aquest és el moment del diàleg amb les comunitats autònomes, que són les que realment són les encarregades de la gestió quotidiana". Per açò, ha garantit que seran "facilitadores de la seua gestió" i els ajudaran a "planificar millor i a establir les regles del joc perquè hi haja equitat".

Així mateix, no s'ha volgut oblidar del Benestar Social que és "fonamental". Així, ha apuntat que cal "posar en vigor" l'"excel·lent" Llei de dependència que va aprovar l'anterior Govern socialista de Zapatero en 2006. Per a açò, s'ha compromès a pactar també amb el tercer sector i amb les comunitats autònomes eixa engegada que ara ha quedat "ressagada".

"És el moment del diàleg, diàleg i diàleg, cerca de consens i posar-nos a treballar a tota velocitat perquè màgia aquest govern no té però sí moltes ganes de treballar, ha arreplegat la il·lusió del carrer i per descomptat vocació i voluntat de diàleg la tenim tota i esperem començar a canviar les coses que aquest país bé ho necessita", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento