Comunitat Valenciana

Punts violeta contra les agressions sexuals en els festivals de música

  • El primer de la Comunitat Valenciana s'obri aquest cap de setmana en el Festival de les Arts de València. 
  • Psicòlogues i treballadores socials conscienciaran als assistents i també podran intervenir si hi ha casos.
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.
20MINUTOS.ES
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.

Els 10 festivals de música de la Comunitat Valenciana agrupats sota la marca Meditarranew Fest, impulsada per la Generalitat, comptaran amb un Punt violeta per a informar, prevenir i atendre possibles casos d'agressions sexuals. Aquesta iniciativa s’iniciarà aquest cap de setmana en el Festival de les Arts, que se celebra en la Ciutat de les Arts i les Ciències i al que acudiran 40.000 persones.

Així ho ha anunciat la directora general del Institut Valencià de les Dónes, María Such, aquest dijous, durant la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment. Es tracta, segons Such, d'un espai "per a donar visibilitat als recursos que atenen a dones que viuen situacions de violència de gènere en les seues cases, i per a assessorar i intervenir davant agressions sexuals". 

Els equips estaran formats per 14 persones (10 el divendres i quatre el dissabte), treballadores dels Centres Dona 24 Hores i obriran de 17.00 a 23.00 hores. No solament informaran, sinó que també s'atendrà des del punt de vista psicològic i social amb intervencions immediates si fóra necessari.

"Aprofitarem per a potenciar els valors de la igualtat en l'oci i la cultura musical", afig Such, qui ha citat dades d'un sondeig segons els quals el 40% dels enquestats creu que una de les causes fonamentals d'aquestes conductes era el consum d'alcohol.

L'objectiu és acostar a "joves i menys joves" els recursos existents en matèria d'igualtat de gènere i contra les agressions sexuals, una cosa que també es farà mitjançant el repartiment de pamflets. Voluntaris de Calsicova també informaran sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual com la sida.

Such ha afirmat que, en molts casos que es produeixen en cites multitudinàries, "no es denuncia per por o per vergonya", motiu pel qual han realitzat la "aposta forta" de reservar un espai en els festivals "al que dirigir-se per a informar-se i per a fer seguiment de casos" si es requereix.

David Sánchez, de l'organització del Festival dels Arts, ha indicat que "mai" s'ha registrat cap cas d'agressió sexual denunciat en aquest esdeveniment. "Aquest no és un tema de modes, sinó de conscienciació", ha afegit.

40.000 assistents i 1.200 ocupacions

El Festival dels Arts, que comença aquest divendres, comptarà amb 40.000 assistents, i les entrades estan esgotades "des de fa un mes", ha explicat Sánchez.

Segons les dades de l'organització, l'esdeveniment suposa la creació de 1.200 llocs de treball, entre directes i indirectes, i un impacte econòmic estimat de 17 milions d'euros en la ciutat.

Dimensió "ètica" del turisme de festivals

Per la seua banda, el secretari autonòmic de la Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l'aposta pel turisme de festivals del seu departament com una forma de "prestigiar l'oferta turística de la Comunitat Valenciana" a través de la música a nivell nacional i internacional.

A més, ha subratllat la dimensió ètica del turisme, i en concret dels festivals, en la qual ha inserit valors com la lluita contra la sida, la promoció de la salut sexual i la igualtat entre homes i dones. "Cada any venen un milió de joves als nostres festivals, amb 130 milions d'euros de tornada econòmica", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento