Comunitat Valenciana

La mirada "singular" i "artística" de Calatrava arriba a Praga amb l'exposició més exhaustiva sobre l'autor

  • L'Stone Bell House de Praga exhibeix l'exposició 'Santiago Calatrava: Art i Arquitectura', la mostra més exhaustiva realitzada fins a hui de l'obra de l'arquitecte, enginyer i artista valencià Santiago Calatrava.
Un dels esbossos de les Arts i les Ciències que componen la mostra
Un dels esbossos de les Arts i les Ciències que componen la mostra
CALATRAVA
Un dels esbossos de les Arts i les Ciències que componen la mostra

"Aquesta selecció ofereix una excepcional mirada a la singularitat de Calatrava, de la seua contínua cerca d'un camí artístic individual i de com ha aconseguit establir un vocabulari arquitectònic propi, en certa manera a través de l'escultura, més enllà de les convencions del seu temps, amb una lògica interna completament nova", assenyala la comissària de l'exposició Cristina Carrillo de Albornoz.

L'exposició -inaugurada per l'alcaldessa de la capital txeca, Adriana Krnácová, i que romandrà oberta fins al pròxim 16 de setembre-recopila pintures de gran format, escultures cinètiques i escultures abstractes, que apareixen al costat d'espectaculars maquetes arquitectòniques d'alguns dels seus dissenys més celebrats, com el World Trade Center Transportation Hub a Nova York; la Torre de Dubai, que serà la torre més alta del món, i el Pavelló de la Unió dels Emirats Àrabs per a l'Exposició Universal de Dubai en 2020.

Santiago Calatrava s'ha mostrat agraït per tindre l'oportunitat de mostrar la seua obra a Praga, "una ciutat extraordinària que presenta, per si sola, els diferents estils arquitectònics". "Per a mi representa una gran satisfacció inaugurar una exposició que arreplega una bona part de la meua trajectòria professional tant en l'àmbit de l'arquitectura com en altres arts", ha asseverat.

Aquest itinerari expositiu repassa l'"estil poètic-arquitectònic de Calatrava, caracteritzat per un sentit del moviment i la tensió que pren com a font d'inspiració formes i figures del món natural i l'anatomia humana", destaquen des de l'oficina de l'autor.

Es fa, apunten, "un homenatge a Calatrava no només com a arquitecte, sinó també en la seua faceta d'escultor i pintor per a explorar totes les facetes del seu distintiu procés creatiu".

Amb més de 40 ponts construïts en ciutats de tot el món, l'exposició reflecteix l'estètica dels ponts de Calatrava i, especialment, el projecte Sharq Crossing, que consta de tres ponts interconnectats i dos túnels que travessen la Badia de Doha a Qatar.

A més, conté alguns dels quaderns de treball de Santiago Calatrava i una selecció de més de cent dibuixos, la col·lecció més gran mai exposada de la seua obra. La inclusió d'aquests dibuixos en l'exhibició mostra el procés pel qual un esbós es converteix en realitat i com els esbossos i la pintura són clau en el procés de disseny de Calatrava.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento