Comunitat Valenciana

Educació organitza la tercera edició de la jornada 'Edusiona't amb les arts'

  • L'activitat tindrà lloc en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València el dimecres 11 de juliol.
Un aula de un colegio
Un aula de un colegio
GVA - Archivo
Un aula de un colegio

La tercera edició de la jornada 'Edusiona't amb les arts', organitzada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en col·laboració amb diferents espais, obri el període d'inscripcions fins al 24 de juny en la web http://cefire.edu.gva.es. L'activitat tindrà lloc en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València el dimecres 11 de juliol.

'Edusiona't amb les arts 2018' pretén "innovar, unir sinergies i esforços i sumar creativitat a través d'una jornada perquè l'art arribe a l'ensenyament, a la didàctica i a la metodologia com una ferramenta per a l'aprenentatge", expliquen des de l'administració autonòmica.

Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana: "El sistema educatiu ha d'ensenyar a descobrir les arts, voler-les, usar-les i produir-les. Les arts són indispensables per al desenvolupament d'un pensament crític, analític, inclusiu i lliure. Per tant, hem de donar ferramentes al professorat perquè ho faça efectiu".

La jornada s'iniciarà amb la presentació de l'espai web 'Motxilla cultural', versió digital del catàleg d'activitats educatives i culturals per a centres educatius, a càrrec del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i el director general de l'Institut Valencià de Cultura.

A continuació, el professor de la Universitat Autònoma de Madrid, Javier Abad Molina, oferirà una ponència sobre l'art i el joc per a desenvolupar la intel·ligència.

Activitats

En aquesta edició, els docents podran participar en algun dels sis tallers experimentals amb temàtiques diferents: música ('Mus'n'babies escola'), dansa ('Ben ballat', balls de la música folk valenciana i mediterrània), literatura ('Escriptura teatral'), art dramàtic ('(Des)muntant una escena'), audiovisuals ('L'audiovisual a les aules') i arts plàstiques ('Arquikids').

A la vesprada, es realitzaran les comunicacions d'experiències de centres educatius valencians. Es podran conéixer diferents projectes que tenen una experiència integradora de les arts i els continguts educatius. Participaren 16 centres, 8 d'infantil i primària, i 8 de secundària, formació para persones adultes i ERO.

La jornada finalitzarà amb una activitat lúdica de 'soundpainting', dirigida per Walter Thompson en el claustre gòtic del Centre del Carme. El 'soundpainting' és un llenguatge universal de senyals per a la composició multidisciplinària viva, interpretada per músics, actors, ballarins i artistes visuals.

A més, durant tot el dia, es podrà visitar una xicoteta fira en la qual institucions, ONG, entitats, fundacions, etc. mostraran els seus serveis per a ajudar el professorat a dur a terme els seus projectes d'innovació educativa mitjançant les arts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento