Comunitat Valenciana

Ciutadans presenta una iniciativa en el Congrés per a recórrer la llei valenciana de plurilingüisme al Constitucional

  • Ciutadans (Cs) ha presentat en el Congrés una Proposició No de Llei (PNL) per a recórrer davant el Tribunal Constitucional (TC) la llei valenciana de plurilingüisme. "Esperem que Pedro Sánchez tinga més encert i seny que el Consell i respecte la igualtat dels xiquets", ha reivindicat la diputada Marta Martín.
La diputada de Ciutadans Marta Martín
La diputada de Ciutadans Marta Martín
CIUTADANS
La diputada de Ciutadans Marta Martín

Per al grup parlamentari, "existeixen, segons l'Alta Inspecció Educativa, el Defensor del Poble i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), seriosos dubtes sobre la constitucionalitat de la norma, ja que no es garanteix la igualtat de tot l'alumnat en relació als seus drets lingüístics".

En un comunicat, la diputada per Alacant ha denunciat que aquesta llei "regula la política lingüística educativa mab els mateixos principis segregadors del 'decretàs' del conseller (Vicent) Marzà que va tombar el TSJCV".

Per açò, la iniciativa de la formació taronja insta el Govern a mantindre la Comissió Bilateral amb la Conselleria d'Educació. "En cas de no aconseguir-se cap acord que garantisca la no discriminació per raó de llengua", Cs vol que es presente un recurs d'inconstitucionalitat.

Martín ha instat així al nou Govern socialista al fet que "retire la llei de plurilingüisme i escolte els pares" i, respecte a la gestió del PP, ha criticat que "s'han marxat sense detindre aquest atropellament als drets dels estudiants valencians i deixant un greu problema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento