Comunitat Valenciana

Les Corts demanen regular l'autocultiu de cànnabis per a ús personal i terapèutic

  • La iniciativa insta al Govern central a regular i facilitar l'accés als tractaments.
  • El PP ha advertit del perill d'iniciatives que "fan apologia" del consum d'aquesta droga.
Cannabis
Cannabis
WIKIMEDIA COMMONS
Cannabis

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres, amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podem, i Ciutadans i el rebuig del PP una iniciativa en la qual, entre altres qüestions, es demana que el Consell inste el Govern central a regular i facilitar l'accés als tractaments terapèutics amb cànnabis i que realitze els canvis legals oportuns per a regular l'autocultiu per a ús personal, donant-li un estatus legal protegit.

La proposició, que partia dels grups del Botànic, ha sigut consensuada finalment amb Ciutadans i ha rebut dures crítiques per part del PP, que ha advertit del perill d'iniciatives que "fan apologia" del consum d'aquesta droga i "minimitzen temes molt delicats" perquè, al seu entendre, allò que s'està aprovant és "el full de ruta per al cultiu i ús del cànnabis" en l'àmbit lúdic.

El text demana instar el Govern a regular i facilitar l'accés als tractaments terapèutics amb cànnabis amb supervisió mèdica per a patologies en les quals estiga demostrada la seua eficàcia o en les quals el metge considere indicat.

També que regule les especificacions legals i tècniques per al cultiu controlat d'aquest producte i el posterior ús medicinal amb nivells de qualitat, traçabilitat i seguretat, a més d'establir punts de venda controlats i delimitar xarxes logístiques per a evitar un ús fraudulent o il·legal.

Així mateix, planteja al Govern que realitze amb urgència les modificacions legislatives oportunes per a regular l'autocultiu per a ús personal i que es modifiquen tots aquells aspectes legals necessaris perquè es dote d'un estatus legal protegit.

A nivell autonòmic, proposa crear una comissió en Les Corts per a estudiar a nivell jurídic i tècnic com garantir l'accés al cànnabis als usuaris terapèutics, així com per a fomentar l'estudi a nivell científic de les propietats terapèutiques del cànnabis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento