Comunitat Valenciana

La designació de Montón com a ministra 'obliga' al primer canvi en el primer graó del Consell

  • Puig haurà de remodelar el seu Govern a un any de les eleccions.
  • Fins ara els canvis s'havien limitat a canvis al segon graó.
Puig i Montón anuncien la fi del copagament per a aturats
Puig i Montón anuncien la fi del copagament per a aturats
GVA - Archivo
Puig i Montón anuncien la fi del copagament per a aturats

El nomenament de la fins ara consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, com a ministra de Sanitat obligarà el Consell a escometre la primera remodelació del primer graó de l'Executiu valencià a un any que se celebren les eleccions autonòmiques.

Des que els consellers prometeren els seus càrrecs el 30 de juny de 2015, la composició del ple del Consell s'ha mantingut intacta i el propi president, Ximo Puig, ha presumit en nombroses ocasions d'estar al capdavant del Consell més longeu de la història autonòmica.

Els canvis s'han limitat al segon graó, a secretaris autonòmics i directors generals. Els més sonats han sigut els casos de l'exsecretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Dolores Salas, qui va dimitir del seu càrrec davant la "pressió" a la qual va assegurar haver-se vist sotmesa per la polèmica generada amb el contracte de la seua filla en la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio).

També, es va destituir del seu càrrec l'ex-directora general d'Internacionalització, Mónica Cucarella, pel seu càrrec d'apoderada en una gasolinera d'Alzira denunciada per desobediència per no haver-hi descontaminat les seues instal·lacions.

Així mateix, va ser polèmic el canvi de departament de María José Mira que va passar a la Secretaria Autonòmica d'Economia a la de Model Econòmic, dependent de la Conselleria d'Hisenda. Mira havia mantingut desavinences amb el conseller d'Economia, Rafa Climent, encara que des del Govern valencià van atribuir el canvi a la seua aposta per reforçar l'àrea d'ocupació.

El cas més recent va ser el cessament de l'ex-secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, qui va mantindre algunes discrepàncies públiques amb la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, pel cessament de Vicent García com a director de l'empresa pública Vaersa.

A més, la reversió de la Ribera (València) cap a una gestió pública també va obligar a fer certs canvis en l'estructura de la Conselleria de Sanitat que dirigia Montón. Així, la que fóra directora general d'Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat, Isabel González, va passar a ser la gerent del centre sanitari, entre altres canvis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento