Comunitat Valenciana

La investigació valenciana, protagonista dels Premis Rei Jaume I

  • Entre els sis guardonats, anunciats aquest dimarts, es troben dos valencians i una castellonenca.
  • Dolores Corella, Ramón Martínez- Mañez i Enrique Silla Vidal seran reconeguts per la fundació.
  • L'anunci s'ha realitzat aquest dimarts durant l'acte de proclamació celebrat al Palau de la Generalitat.
Acte de proclamació dels Premis Rei Jaume I
Acte de proclamació dels Premis Rei Jaume I
@GENERALITAT
Acte de proclamació dels Premis Rei Jaume I

La Fundació dels Premis Rei Jaume I ha donat a conéixer els sis guardonats d'aquesta edició, en la qual hi ha una destacada presència de la Comunitat, amb dos premiats valencians i una altra de Castelló.

En l'acte de proclamació -presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, en el Palau de la Generalitat- el president executiu de la fundació que impulsa aquestes prestigioses distincions, Javier Quesada, ha desvetlat el nom dels triats.

Així, la castellonenca Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Universitat de València, s'ha portat el guardó d'Investigació Mèdica en ser considerada pionera en el camp de nutrigenòmica i "fervent defensora" de la dieta mediterrània per a previndre l'obesitat i la síndrome metabòlica.

Els altres dos valencians que s'uneixen a la llista d'aquests premis són Ramón Martínez-Máñez, director de l'Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic del CIBER-BBN de l'Institut de Salut Carles III, del que s'ha destacat la seua contribució "excepcional" als nanosensors amb aplicacions en tecnologies d'aliments i medicina, i el fundador de l'empresa Jenealogia, Enrique Silla Vidal, que es porta el premi a l'Emprenedor per l'aplicació de la innovació a les peces vaqueres.

Els altres premiats d'enguany

A més, el Premi d'Investigació Bàsica ha anat a parar a María Vallet Regí, directora del Grup d'Investigació de Biomaterials Intel·ligents de la Universitat Complutense de Madrid i pionera a Espanya en l'ensenyament de biomaterials; mentre que el d'Economia ha recaigut en Xavier Freixas, director del departament i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat en la Universitat Pompeu Fabra per les seues investigacions centrades en la banca.

Finalment, el de Protecció al Medi Ambient el recollirà Íñigo Losada, director d'Investigació de la Universitat de Cantàbria i fundador i primer director de l'Institut d'Hidràulica Ambiental, per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento