Comunitat Valenciana

Bonig envia una carta a Pedro Sánchez per a alertar-li de la "imposició lingüística" a la Comunitat Valenciana

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va remetre aquest dilluns una carta certificada al nou president del Govern d'Espanya, el socialista Pedro Sánchez, en la qual li "alerta de la imposició lingüística que des del Consell s'està duent a terme" i li informa sobre "les més de 30 sentències contra la política educativa del Consell" dictades en la present legislatura.
Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu
Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu
PPCV
Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu

Així ho ha anunciat Bonig durant la sessió de control al president, Ximo Puig, en Les Corts Valencianes, en la qual s'ha referit a la qüestió educativa i ha indicat que ha demanat a Sánchez que defenga el que el Consell "no està defenent, la llibertat dels pares de triar la llengua vehicular en la qual aprenen els seus fills".

En la missiva, Bonig recorda que quan Sánchez prometia el seu càrrec el conseller d'Educació, Vicent Marzà, afirmava que anava a sol·licitar "la dissolució de la comissió bilateral" per a abordar les diferències respecte a la llei de plurilingüisme, per a la qual ja s'havien iniciat els tràmits, perquè "no té cap sentit que allò que decideixen els valencians no ho respecte el Govern".

"President -diu a Sánchez-, em pareix summament preocupant que un govern se situe fora de la legalitat al·legant que és el que els valencians han decidit. Com bé sap, la política educativa i la superioritat i indiferència davant les resolucions judicials, entre d'altres, són els elements principals que ens han portat a la major crisi social i política que està vivint l'Estat com és el procés secessionista a Catalunya".

Ressalta que encara s'està "a temps d'evitar que dins d'un temps hàgem de lamentar no haver fet prou a la Comunitat Valenciana" i l'oportunitat per a fer-ho "és hui i la té en la seua mà".

"La política educativa de la Generalitat ha tret al carrer més de 310.000 persones per a reclamar llibertat d'elecció de centre i de llengua vehicular i per a dir-li que no vol adoctrinament en les aules", agrega.

Com a "presidenta del PPCV, valenciana i espanyola" Bonig desitja "els majors èxits" a Sánchez i li demana "no se sotmeta als xantatges que els nacionalistes de diferents territoris d'Espanya li volen sotmetre", demanant-li que no dissolga la comissió bilateral sobre la llei de plurilingüisme. "La meua més sincera enhorabona i una forta abraçada", conclou Bonig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento