Comunitat Valenciana

Ribó demanarà a Sánchez eixir del Pla d'Ajust perquè l'Ajuntament de València ha complit totes les exigències

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dilluns que la primera petició que traslladarà al nou president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, com a "prioritat" de la capital valenciana és que el seu Ajuntament isca del Pla d'Ajust en el qual es troba des del 2012 perquè en l'actualitat ha complit totes les exigències que se li plantejaven per la seua anterior situació econòmica.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar temes relacionats amb aquesta ciutat, preguntat per les reivindicacions que des de l'Ajuntament de la capital valenciana es plantejaran al nou Executiu central.

"Hi ha assumptes que es poden abordar de manera ràpida", ha dit l'alcalde, tenint en compte que com ha precisat es tracta de qüestions que no estan relacionades amb els pressupostos. Així, s'ha referit al Pla d'Ajust al que el consistori valencià està sotmès des de 2012 "per l'incompliment d'una sèrie de punts que en aquests moments complim rigorosament", ha destacat.

En aquest sentit, el primer edil ha afirmat que l'administració local que dirigeix ha aconseguit les premisses imposades en compte a "deute, període mitjà de pagament a proveïdors i estabilitat pressupostària".

"Ja li demanàrem a l'anterior ministre d'Hisenda -Cristóbal Montoro, ara en funcions- que ens traguera d'eixe Pla d'Ajust perquè estàvem complint rigorosament. Li l'anàvem a demanar una altra vegada, com li'l demanarem al nou govern en el moment en què estiga constituït", ha manifestat Joan Ribó.

L'alcalde ha destacat que deixar eixe Pla d'Ajust "allibera l'Ajuntament d'uns corsets que no tenen sentit en aquests moments perquè senzillament estem complint totes les normes".

V-21 I V-30

Entre els assumptes que des de València es traslladaran al nou Executiu que presideix Pedro Sánchez, Ribó ha esmentat també l'ampliació de les carreteres V-21 i V-30. Respecte a la primera d'elles ha recordat que l'Ajuntament ha comunicat a l'administració central el seu rebuig al projecte plantejat inicialment i la necessitat de negociar una proposta alternativa que contemple menys afecció als terrenys d'horta propers.

Referent a açò, l'alcalde ha agregat que l'Executiu central "ha de tindre en compte que l'horta té una consideració especial, és quasi un parc natural". Així, ha destacat que es demanarà una actuació que afecte el menys possible aquestes terres.

Respecte a la carretera V-30, el responsable municipal ha assenyalat que s'han presentat "al·legacions molt serioses" i ha afirmat que les actuacions previstes en les dos vies són qüestions que "en el seu moment es plantejaran" al Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento