Comunitat Valenciana

Puig demana al Govern el pla de Rodalies, el Corredor Mediterrani i que el FLA es distribuïsca de forma "raonable"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que entre les reivindicacions del Consell al nou Govern central presidit pel socialista Pedro Sánchez estaran en matèria d'infraestructures l'execució del pla de Rodalies, actuacions en carreteres i el Corredor Mediterrani. Així mateix, ha avançat que en matèria econòmica sol·licita que el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) es distribuïsca de forma "raonable".

El responsable autonòmic s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de València, Joan Ribó, per a abordar temes relacionats amb aquesta ciutat, preguntat per les principals reivindicacions que des del Consell es plantejaran al nou Govern.

Puig ha esmentat, en aquest sentit, "l'agenda valenciana d'infraestructures" i ha recordat que la va traslladar tant a l'expresident del Govern Mariano Rajoy, com al ministre de Foment, ara en funcions, Íñigo de la Serna. Ha comentat que encara que amb aquest últim va haver-hi "major diàleg" els Pressupostos Generals de l'Estat van ser "molt decebedors" sobre aquest tema, per la qual cosa ha indicat que la Generalitat vol que "es produïsquen realitats".

El president del Govern valencià ha comentat que aquesta agenda afecta "directament qüestions bàsiques com les Rodalies, el desenvolupament d'altres infraestructures de ferrocarril" i també de "carreteres" i, "de manera clara i prioritària, al Corredor Mediterrani".

D'altra banda, ha apuntat que traslladarà al nou Executiu central la necessitat de comptar amb un FLA que "no s'articule com una línia capritxosa d'un govern determinat per a fer i desfer sense cap tipus de criteri objectiu".

Puig ha estimat necessari que aquest fons es distribuïsca "d'una manera raonable" i que siga "un instrument calendaritzat" per a no haver d'"estar tots els dies sotmesos a la pressió política partidista".

RECURSOS D'INCONSTITUCIONALITAT

Igualment, el president de la Generalitat ha afirmat que entre les reivindicacions valencianes a Pedro Sánchez estarà que el Govern retire "els recursos d'inconstitucionalitat" sobre lleis valencianes, atés que es tracta de recursos que el que fan és complicar la vida de la gent".

Entre ells ha citat el que afecta la Llei de la Funció Social de la Vivenda o la universalitat de la salut. "Són qüestions que depenen de la voluntat política exclusivament", ha exposat, alhora que ha apel·lat a la "lleialtat entre institucions".

Respecte a aquesta última, Ximo Puig ha manifestat que "les institucions no poden estar expropiades pels partits polítics" perquè "són dels ciutadans" i "cal preservar-les".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento