Comunitat Valenciana

Oltra reivindica un "gran pacte de l'aigua" per a evitar fer del tema "una guerra"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha manifestat aquest dilluns la necessitat d'arribar a "un gran pacte de l'aigua a Espanya", que espera es produïsca amb l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, per a evitar fer d'aquesta qüestió "una guerra com ha ocorregut en altres ocasions".

Així s'ha pronunciat Oltra després de reunir-se amb el vicepresident segon de Castella-la Manxa, José García Molina, una trobada en la qual han abordat les polítiques socials desplegades en les dos regions però en la qual "de l'aigua no s'ha parlat".

Oltra ha assenyalat que la posició de la Comunitat Valenciana és la d'arribar a un pacte de l'aigua a nivell nacional, que "estava bastant avançat, almenys el diàleg, i faltava rematar-ho". "Pareix que amb l'anterior govern de Rajoy no es rematava mai gens, tot es quedava en un calaix", ha indicat.

Ara, espera arribar a eixe pacte "i evitar les guerres de l'aigua des d'una política que ha de tindre en compte les necessitats humanes, les necessitats de l'agricultura, però també la sostenibilitat ambiental", buscant l'"equilibri".

"Es pot arribar a eixe pacte dialogat i no fer de l'aigua una guerra com ha ocorregut en altres ocasions", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento