Comunitat Valenciana

La Generalitat destaca que és el maig amb menor nombre d'aturats des de 2009

  • El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dilluns les dades de l'atur i ha destacat que el mes passat ha sigut el maig amb menor nombre de desocupats des de 2009. D'acord amb les dades del Ministeri d'Ocupació, l'atur va baixar en 6.327 persones, és a dir un -1,66 per cent.
ENRIC NOMDEDÉU en imatge d'arxiu
ENRIC NOMDEDÉU en imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO - Archivo
ENRIC NOMDEDÉU en imatge d'arxiu

Nomdedéu ha mostrat en un comunicat la "satisfacció" del Govern valencià per unes dades que "confirmen la tendència positiva de la Comunitat en recuperació de llocs de treball ja que estem davant el mes de maig amb menys persones aturades a la Comunitat des de l'any 2009".

A més, ha ressaltat que les dades anuals acumulen ja un descens del -6,92%, la qual cosa significa que més de 27.000 valencianes han abandonat l'atur i la Comunitat Valenciana "continua mantenint millors xifres que la mitjana de l'Estat, que està en -6,04%".

Així, Nomdedéu ha valorat el fet que la Comunitat siga la segona autonomia "amb major descens de la desocupació en termes anuals". Quant a les afiliacions a la Seguretat Social, també ha valorat el comportament com a "positiu" ja que al maig va aconseguir la xifra de 1.856.645 afiliacions, la millor dada d'un mes de maig des de maig de 2008. En termes interanuals l'afiliació va augmentar a la Comunitat en un +4,09% (72.976 afiliats més), al voltant d'un punt per damunt del registre nacional (3,11%).

El responsable del Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha destacat el fet que l'atur haja disminuït en tots els col·lectius i sectors d'activitat i en totes les comarques de les tres províncies. No obstant açò, ha lamentat que les diferències de gènere "persisteixen" i la recuperació de l'atur arriba en menor mesura als més joves, per la qual cosa Nomdedéu ha afirmat "encara ens queda molt per fer".

"Cal reflexionar, analitzar i plantejar nous objectius", ha dit, i ha recordat que el Servei Públic d'Ocupació Valenciana està impulsant la segona edició del pla 'Avalem Joves', denominada 'Avalem Joves Plus', "que aquesta vegada comptarà amb més recursos, més de 100 milions d'euros, i arribarà a un major nombre de joves, ja que s'esperen crear 5.400 llocs de treball, davant dels 3.500 que es van crear l'any passat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento