Comunitat Valenciana

UGT PV dona suport a la recuperació de docents sense capacitació i que tot el professorat cobre "des del primer dia"

  • El sindicat UGT PV ha defès aquest dilluns la necessitat d'incorporar mesures per a millorar les condicions de treball del professorat, entre les quals ha destacat que tots els docents incorporats tant en les adjudicacions de juliol com en les de setembre, o al llarg de tot el curs, cobre des del primer dia en què està treballant, i "la recuperació del professorat acomiadat per no tindre la capacitació en valencià".

Aquestes propostes seran analitzades en la Comissió de Seguiment de l'Acord del Professorat Interí i en la Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dimarts 5 de juny, ha informat el sindicat en un comunicat.

UGT veu "raonables" les propostes de la Conselleria d'Educació per a organitzar les adjudicacions de llocs docents per al pròxim curs escolar 2018-2019 i que entre eixes mesures es contemple i permeta la repetició en el lloc docent que s'ocupa aquest curs de forma voluntària per a tot el professorat, inclòs l'interí, sempre que aquesta mesura respecte la legalitat en tots els casos i no es perjudiquen amb ella els drets de cadascun dels docents que concorren a aquestes adjudicacions de places o, per exemple, respectant l'ordre de les borses.

Ha lamentat que el pacte d'estabilitat per al professorat interí major de 55 anys que l'administració educativa va posar damunt de la taula "no tirara endavant perquè el sindicat que té la majoria absoluta en la Mesa Sectorial d'Educació, STEPV, no ho firmara".

Segons ha recordat, aquest acord garantia que el professorat interí major de 55 anys i amb 13 anys de serveis, més de 1.400 docents, tindria una plaça vacant per 4 cursos, i UGT "seguirà lluitant per aconseguir que s'apliquen mesures com aquesta al professorat interí per a garantir la seua ocupació i estabilitat en el sistema educatiu valencià".

UGT considera també que cal incorporar "la recuperació del professorat acomiadat per no tindre el requisit lingüístic i la capacitació en valencià", van permetre que es puga acollir la moratòria prevista per al professorat dels ensenyaments de règim especial, l'ordre de catalogació lingüística del qual està pendent d'aprovació i publicació. Proposa per a açò ampliar un o dos cursos més la moratòria o que es puga acollir a la nova moratòria que ara se'n va a concedir al professorat dels ensenyaments de règim especial, que s'eximisca d'aquest requisit lingüístic al professorat major de 45 anys i amb 10 anys de serveis o que se li permeta treballar en les zones de predomini lingüístic castellà.

També reclama "que es facilite i concrete la formació que ha de seguir aquest professorat per a obtindre el certificat de capacitació lingüística que precisa, que aquesta formació es realitze durant la seua jornada laboral, en els centres educatius en els quals haurien d'estar treballant si no se'ls haguera despatxat, i amb dos proves a l'any, una al juny i una altra al setembre".

SISTEMA D'ADJUDICACIONS

UGT també considera necessari millorar el sistema d'adjudicacions tant ordinari com de difícil cobertura, mitjançant la urgent incorporació a l'administració electrònica i la digitalització de l'expedient personal dels docents, on consten des del primer moment totes les seues titulacions i habilitacions necessàries, facilitant la seua incorporació immediata a la nòmina des del primer dia que es treballa.

Ha recordat "la insostenible situació a la qual ens enfrontem tots els inicis de curs, amb milers de docents que tarden a cobrar les seues nòmines més de dos i tres mesos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento