Comunitat Valenciana

Les Arts programa una temporada de transició amb òperes clàssiques, ballet amb orquestra i concert de Lang Lang

  • El Palau de les Arts ha programat per a 2018-2019 una temporada de transició, fins que el nou director artístic que es designe imprimisca el seu "segell personal", amb la qual es vol "guanyar públic" mitjançant l'oferta d'òperes clàssiques de Mozart, Verdi i Puccini, un concert del gran pianista Lang Lang o el ballet del 'Llac dels cignes' acompanyat de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.
Presentació nova temporada de Les Arts
Presentació nova temporada de Les Arts
GVA
Presentació nova temporada de Les Arts

La presidenta del Patronat de Les Arts, Susana Lloret, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona i la secretària artística, Lleugera Caparole, han presentat aquest divendres la nova campanya del coliseu, que portarà artistes internacionals com Plácido Domingo i Leo Nucci, que compartiran cartell amb emergents promeses. La sarsuela i la tradició valenciana completen l'oferta.

En total, el centre cultural ofereix 36 funcions d'òpera, sis representacions de ballet clàssic amb orquestra, 12 concerts simfònics, dos cites amb la música de cambra, tres recitals, més de 20 dies d'activitats gratuïtes i més d'una quinzena de propostes didàctiques.

Girona ha explicat que aquesta programació respecta els compromisos ja adquirits per l'exintendent Davide Livermore i es completa amb una oferta de "transició" fins que el nou director artístic que s'esculla per concurs dissenye el rumb del coliseu per als pròxims quatre anys. Així mateix, ha va agrair a Lloret, recentment "allunada" al capdavant de les Arts, que haja assumit una programació que es va aprovar dilluns passat.

Sobre aquest tema, la nova presidenta del Patronat ha destacat que una de les novetats és que el propi equip de fotògrafs i dissenyadors de les Arts ha dissenyat la imatge de la nova temporada, amb el lema 'Les emocions a flor de pell', la qual cosa reflecteix la seua voluntat d'aprofitar els recursos propis.

"L'art en general, i la música i la lírica en particular, expressen sentiments i emocions que són patrimoni de totes les persones. Per açò, la pell humana, d'homes i dones de diferents edats, és el fil conductor que ens narra què passarà en Les Arts durant els pròxims mesos", ha desgranat.

Així mateix, es vol "amoixar" l'abonat traient els abonaments abans d'estiu perquè tinguen més temps per a decidir. A més, es vol aconseguir més patrocinadors i "cuidar-los" igual que als aficionats en entrar en el patronat.

TURANDOT OBRI PRETEMPORADA

Les Arts començarà com és habitual la seua activitat al públic a mitjan setembre amb una pretemporada a preus populars, amb localitats d'òpera entre 7 i 50 euros i de concerts entre 10 i 20 euros per a "guanyar nou públic".

Les propostes de pretemporada inclouen sis representacions de l'òpera 'Turandot', de Puccini; el concert 'Homenatges. Matilde Salvador i Claude Debussy'; una vetlada de sarsuela i música espanyola, i el concert Noves Veus. Així mateix, vindran artistes de trajectòria internacional com els cantants Marco Berti i Jennifer Wilson, el valencià Jordi Bernàcer i directors emergents com Alpesh Chauhan o el també valencià Pablo Rus.

Al desembre començarà la tradicional temporada d'abonament, que s'estén fins a finals de juliol. 'La flauta màgica', de Mozart, una nova coproducció amb el Festival de Macerata, obri el curs líric, que també inclou una incursió de Roberto Abbado en el Verdi més desconegut amb 'I masnadieri', que també dirigirà una de les obres més representades del compositor italià, 'Rigoletto',

i 'Lucia di Lammermoor', de Donizetti.

L'òpera russa torna amb 'Iolanta', de Chaikovski, amb la direcció d'Henrik Nánási, i la programació lírica conclou amb la sarsuela amb 'La malquerida', de Manuel Penella, en la producció de les Arts amb els Teatres del Canal.

En l'apartat artístic, Plácido Domingo, en les seues facetes de cantant i director d'orquestra, manté el seu vincle amb València, que es materialitza en dos compromisos, a més de la celebració del X aniversari del seu Centre de Perfeccionament.

Però la temporada 2018-2019 suposa també el debut de grans figures com el baríton Leo Nucci, intèrpret de referència de Rigoletto, o el pianista Lang Lang, que se sumen a la nòmina d'importants noms que tornen a les Arts, com els cantants Dmitry Korchak, Artur Rucinski, Celso Albelo, Michele Pertusi, Jessica Pratt i Yijie Shi, així com directors d'escena de la talla de Graham Vick, Mariusz Trelinski o Emilio Sagi.

La presència de valencians de reconeguda trajectòria es completa amb cantants com Cristina Faus, Maite Alberola i Carmen Romeu, a més del director d'escena Emilio López, que firma 'La malquerida', de Penella.

En Nadal s'atendrà una de les peticions del públic en programar el títol per excel·lència del repertori clàssic, 'El llac dels cignes', de Chaikovski, acompanyat de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i el cos de ball de l'Òpera d'Astanà.

Les Arts també retran homenatge a il·lustres personalitats. Jordi Bernácer commemorarà el centenari del naixement de Matilde Salvador i el centenari de la defunció de Claude Debussy en 'Homenatges', mentre que Christopher Franklin farà el propi amb el centenari del naixement de Leonard Bernstein en 'Des dels Estats Units'.

Els professors de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, per la seua banda, retran homenatge a Joaquín Rodrigo en el cicle de música de cambra, amb motiu dels 20 anys de la seua defunció.

PROGRAMA DIDÀCTIC

Les Arts manté la seua aposta per activitats gratuïtes, que començaran al setembre amb la tradicional jornada de portes obertes, però que també inclouran la marató mozartiana 'Mozart Nacht und Tag', les dos vetlades de Nit a les Arts, el Dia de la Dona Treballadora, el cicle 'Bandes a les Arts', juntament amb els recitals en l'IVAM, les conferències operístiques de Ramon Gener o els European Opera Days.

El programa didàctic, al que accedeixen cada temporada al voltant de 10.000 alumnes, augmenta les propostes familiars d'espectacles i inclou nous suggeriments com 'Babies Only', dirigida als més xicotets, o 'Conta'm una òpera'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento